Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy LINET daroval Domácímu hospici sv. Zdislavy 5 speciálních lůžek
LINET daroval Domácímu hospici sv. Zdislavy 5 speciálních lůžek PDF Tisk Email
Neděle, 21 Leden 2018 13:46

Společnost LINET dnes předala Domácímu hospici sv. Zdislavy jako dar pět polohovacích lůžek. Klienti hospice si je budou moci zapůjčit, lůžka tak poslouží k zajištění péče o nevyléčitelně nemocné, o něž se starají jejich blízcí s pracovníky hospice v domácím prostředí. Lůžka od Zdeňka Grimma, ředitele obchodu LINETu pro ČR převzala Eva Vráblová, vedoucí hospice a celého Střediska sv. Zdislavy Oblastní charity Třebíč.

„Podpoře paliativní péče se věnujeme v LINETu dlouhodobě, nejen tím, že naše lůžka a matrace umožňují kvalitní péči, ale i v oblasti sponzoringu a charity. Jsme rádi, že tímto darem poskytneme komfort nevyléčitelně nemocným a usnadníme péči rodině i ošetřujícím týmům,“ uvedl Zdeněk Grimm.

Domácí hospic sv. Zdislavy poskytuje služby klientům 7 dnů v týdnu, 24 hodin denně, a to v celém spektru multidisciplinárního týmu. Ten vedle pečovatelek, zdravotních sester a lékařů zahrnuje i sociální pracovníky, spirituální a terapeutickou péči. V loňském roce Domácí hospic sv. Zdislavy tzv. doprovodil 150 pacientů.

Marie Paločková