Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Přijměte pozvání do Muzea Vysočiny Třebíč
Přijměte pozvání do Muzea Vysočiny Třebíč PDF Tisk Email
Sobota, 13 Leden 2018 09:47

Do neděle 14. ledna můžete ještě navštívit tradiční výstavu betlémů, která se těší velkému zájmu. Můžete vidět betlémy z Třebíče a Rakouska. Stejně tak do neděle 14. ledna trvá vánoční výstava výtvarných prací dětí z třebíčské ZUŠky. Přijďte si ještě prohlédnout výtvarná díla dětských výtvarníků.

Jako další připravují pracovníci muzea výstavu Sopky v geologické minulosti Moravy a Slezska, která potrvá od 2. února do 25. března.

Pozvání na výstavu znamená pro návštěvníka jedinečnou možnost seznámit se s výbušnou historií Moravy a Slezska. Vernisáž výstavy se uskuteční ve čtvrtek 1. února 2018 v 17 hodin v prostorách konírny třebíčského zámku.

V galerii Tympanon budete moci shlédnout výstavu Hynka Luňáka - Horácká architektura a kroje. Výstava prezentuje méně známou část Luňákovy tvorby, pocházející zejména z 50. let 20. století. Po svém příchodu do Třebíče se věnoval mimo jiné tématům z oblasti lidové kultury Horácka. Zachytil zde relikty lidové architektury, ale také lidového oděvu. Vernisáž výstavy se uskuteční ve čtvrtek 25. ledna od 17 hodin v prostorách galerie Tympanon.

Budeme se těšit na vaši návštěvu.

Eva Novotná