Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Zneužití rodičů a učitelů ZŠ Masarykova?
Zneužití rodičů a učitelů ZŠ Masarykova? PDF Tisk Email
Středa, 10 Leden 2018 09:31

Obyvatelé podporují stavbu obchvatu

Záměr státu vybudovat a zaplatit třebíčský obchvat vzbuzuje zájem veřejnosti. Například rodiče žáků ZŠ T. G. Masaryka zaslali v prosinci na radnici dopis, ve kterém vyjadřují podporu výstavby obchvatu.

Pod peticí se podepsalo 234 rodičů dětí i zaměstnanců školy.

„Naše děti jsou denně v ohrožení, když přecházejí frekventovanou silnici v centru města a mnohdy musí uhýbat před těžkými nákladními automobily,“ napsali mimo jiné autoři dopisu.

„Pokud se přikročí k přehodnocování, obchvat se nikdy nepostaví, protože jiné varianty nejsou v územních plánech, nejsou technické studie, legislativní procesy jsou nesmírně dlouhé a konečným důsledkem může být i to, že stát postaví nové jaderné bloky dříve v Temelíně,“ uvědomují si dále autoři.

Město se obsahem dopisu rodičů dětí i zaměstnanců školy vážně zabývá.

„Lidé uvádí velmi vážné argumenty, které nelze brát na lehkou váhu. Vzhledem k tomu, že jde o racionální úvahy, chci ujistit autory dopisu, že se s jejich názory vedení města ztotožňuje,“ řekl Vladimír Malý, místostarosta zodpovědný za dopravu.

Irini Martakidisová

Pozn. red. Petici proti vedení obchvatu Libušiným a Terovským údolím podepsalo před pár lety cca 3.500 občanů, radnice ji však nebere v potaz. V nové petici, která zřejmě vznikla na objednávku části vedení radnice, je použita řada nepravdivých argumentů, totožných z těmi, které na neveřejném jednání zastupitelstva přednesl v pondělí Pavel Pacal. Není pravda, že vláda schválila kontroverzní trasu obchvatu Libušákem a že legislativní procesy mohou zabránit realizaci. Naopak se zdá, že pozemky v trase tohoto "průchvatu" patří některým třebíčským oligarchům.