Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Zaměstnanci ČEZ dali přes čtyři milióny nemocným
Zaměstnanci ČEZ dali přes čtyři milióny nemocným PDF Tisk Email
Pondělí, 18 Prosinec 2017 12:21

Konec roku ve Skupině ČEZ už tradičně patří společné zaměstnanecké sbírce Skupiny ČEZ a Nadace ČEZ s názvem Plníme přání, myslíme na druhé. Jedenáctý ročník pomoci byl určen dětem a mladistvým s dlouhodobým závažným onemocněním. Během šesti týdnů vybrali mezi sebou energetici rekordní částku 2 084 625 korun, kterou poté Nadace ČEZ ještě zdvojnásobila.

„Rekordní“ nebyla letos v zaměstnanecké sbírce Skupiny ČEZ a Nadace ČEZ jen vybraná částka, ale i počet splněných přání a zapojených zaměstnanců. Celkově se podařilo splnit přání 75 rodin s vážně nemocnými dětmi a mladistvými a zapojilo se 1372 zaměstnanců, tedy téměř dvakrát tolik, co loni. Ti během října a listopadu přispěli částkou 2 084 625 korun. Nadace ČEZ pak celou sumu zdvojnásobila na 4 169 250 Kč.

Zaměstnanci Jaderné elektrárny Dukovany podpořili celkem 9 rodin z Vysočiny a jižní Moravy částkou 527 tisíc korun. Jednou z podpořených rodin byla rodina Mácova z Třebíče, která se stará o Leu s vrozenou vývojovou vadou lymfatických a krevních cév. Rodina z darovaných financí pořídí lůžko s laterálním náklonem, které usnadní polohování a manipulaci s Leou a hlavně bude předcházet možným proleženinám.

Symbolický šek na 70 tisíc korun převzala na předvánočním setkání zaměstnanců ČEZ – JE Dukovany maminka Leušky Jitka Mácová. „Manipulace s dcerkou je namáhavá vzhledem k její vyšší váze. Jsem proto moc vděčná za vaši pomoc a přispění ke komfortnější péči o dceru,“ poděkovala osobně Jitka Mácová při převzetí šeku na setkání energetiků v Hrotovicích.

Přání dětí a jejich rodičů byla různorodá, od nákupu speciálních edukačních pomůcek, sportovního vybavení přes úhradu asistenční péče a rehabilitací až po zajištění zdravotnického materiálu. „Jsem moc ráda, že se mezi námi zaměstnanci podařilo vybrat sumu, která překonala všechna naše očekávání. Díky tomu můžeme podpořit i další rodiny, na které se v původním výběru nedostalo. Velmi děkuji všem, kteří se rozhodli přispět,“ sdělila Michaela Chaloupková, ředitelka divize správa.

Jana Štefánková