Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Děti přinesly dárky dětem
Děti přinesly dárky dětem PDF Tisk Email
Čtvrtek, 14 Prosinec 2017 08:14

Krásnou předvánoční akci uspořádaly děti a učitelky základní školy z ulice 9. května v Třebíči, ze třídy Otevřmysl. V rámci akce Krabice od bot 2017 zabalily dárky do více než padesáti krabic od bot pro chudší děti v regionu a ve středu 13. prosince je přinesly na radnici. Naplněné krabice budou před Vánoci předávat dětem ze sociálně slabších rodin pracovnice odboru sociálních věcí Městského úřadu v Třebíči.

„Mě moc potěšilo a zahřálo u srdce, že jste tak hodní a soucitní a chcete udělat radost a krásné Vánoce dalším dětem,“ poděkovala dětem ze třídy Otevřmysl místostarostka Marie Černá, která dětem předala malé dárečky od úřadu.

Projekt Krabice od bot funguje v České republice už šest let a iniciátorem je Diakonie Českobratrské církve evangelické. Na stránkách projektu jsou pokyny pro všechny, kdo se chtějí akce zúčastnit a pomoci sociálně slabším rodinám.

Děti společně s rodiči naplní krabici hračkami, školními potřebami, oblečením nebo kosmetikou a označí ji štítkem s uvedeným věkem dítěte, a jestli je pro kluka nebo holku.

Irini Martakidisová