Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Charitní Klubíčko vystavuje v Nemocnici Třebíč
Charitní Klubíčko vystavuje v Nemocnici Třebíč PDF Tisk Email
Sobota, 18 Listopad 2017 10:01

Klubíčko Oblastní charity Třebíč vystavuje v prostředí recepce Nemocnice Třebíč cyklus fotografií s názvem "Radost bez rozdílů". Ty ukazují malé klienty služby, která se jim snaží pomáhat zvládat rizika života rodin v sociálním ohrožení. Autorkou fotografií je sociální pracovnice Mgr. Jarmila Hošeková.

Děti na fotografiích se smějí, baví se a vypadají zdánlivě bez problémů. Realita, kterou prožívají v Klubíčku, je přitom velmi rozdílná od dalšího běžného života. „Pomáháme lidem v nepříznivé životní situaci, se kterou si neví rady a mají zájem například o podporu a pomoc při výchově a vzdělávání dětí, nebo s cíleným využíváním jejich volného času,“ přibližuje činnost jedné z 26 charitních služeb vedoucí střediska Jamila Liščáková. Pomoc je nabízena jak ambulantní formou v sídle Oblastní charity Třebíč na ulici L. Pokorného, tak pracovníci v terénu aktivně vyhledávají potenciální klienty, kteří o podobných možnostech neví.

„Fotografie jsou krásné, mají vnitřní náboj a energii. Pokud přilákají pozornost a pomohou někomu najít cestu k řešení problémů, bude to skvělé a my budeme rádi,“ přibližuje důvody ke zveřejnění v areálu Nemocnice Třebíč její ředitelka Ing. Eva Tomášová.

„Výstava má širší veřejnosti přiblížit naši činnost a může otevírat dveře k nám. Pomůžeme jim pak se samostatností a zvládáním problémů,“ zve na závěr Jarmila Liščáková. Rozsah činnosti je velký.Od podpory a nácviku rodičovského chování, vedení domácnosti, podpora při výchově dětí až po nácvik jednání na úřadech, ve školách a školských zařízeních.

Marie Paločková