Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Konečně po půl roce otevřeli půl Bráfky
Konečně po půl roce otevřeli půl Bráfky PDF Tisk Email
Úterý, 07 Listopad 2017 00:00

Dlouhodobé uzavírky v Třebíči skončily

Od konce října je zprovozněna Bráfova třída, kde stát prostřednictvím Ředitelství silnic a dálnic položil nový povrch silnice. Před samotným povrchem byly nově položeny veškeré inženýrské sítě. Vodovod a kanalizace byly v některých místech v hloubce až 4 metry. První etapa je hotová, další nás čeká na jaře.

Skončila také celková regenerace sídliště v ulicích Čeloudova a Hartmannova, která zahrnuje nové vozovky, parkovací stání, chodníky, veřejné osvětlení, mobiliář, sadové úpravy a přístřešky pro kontejnery. Regenerace probíhala od začátku července do konce října tohoto roku a celková cena je zhruba 8,5 milionu.

Příští rok bude město pokračovat v regeneraci v návazných ulicíchTaké Řípovskou a Seifertovou ulicí už od začátku listopadu projedete. Tady se jednalo o kompletní rekonstrukci silnice, chodníků a veřejného osvětlení, byl přeložen plyn a rekonstruován vodovod a kanalizace. Rekonstrukce proběhla od začátku května do konce října a náklady bez vodovodů a kanalizace byly 5,7 milionu korun. V příštím roce bude rekonstrukce navazovat v ulici Horova, v dalším roce pak v ulicích Chelčického a Křižíkova.

Skončila také druhá a závěrečná etapa rekonstrukce Kubišovy ulice. V termínu od konce září do konce října prošel rekonstrukcí úsek od sídla VAS a.s. po napojení do Hrotovické ulice. Letošní etapa rekonstrukce zahrnovala nový povrch silnice, chodník včetně obrubníků a dláždění zastávky autobusové dopravy a její cena je 2,1 milionu korun.

Irini Martakidisová