Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Pavel Janata cítí volby jako políček demokracii
Pavel Janata cítí volby jako políček demokracii PDF Tisk Email
Úterý, 31 Říjen 2017 09:02

V pátek 27. října se před radnicí na Karlově náměstí konalo tradiční pietní setkání u příležitosti 99. výročí od vzniku samostatného československého státu.

Vzhledem k nepříznivému počasí se ze setkání omluvili učitelé a žáci Základní umělecké školy, kteří měli mít hudební vystoupení. Vytrvalý déšť ani vítr však nezabránil přibližně stovce třebíčanů vyslechnout projev starosty Pavla Janaty a místostarosty Vladimíra Malého, který je zároveň oblastním předsedou Českého svazu bojovníků za svobodu.

„Naše nově nabytá demokracie po Sametové revoluci dostala od občanů našeho státu bolavý políček. Tradiční a dlouholeté demokratické strany zůstaly v letošních Parlamentních volbách na chvostu zájmu voličů z celé republiky. Vůli a přání voličů musíme s pokorou přijmout, vyhodnotit reálné příčiny a poučit se z minulých chyb,“ uvedl ve svém proslovu starosta Pavel Janata. Zmínil také nové partnerství Třebíče s Rachivem, který leží v oblasti Zakarpatské Ukrajiny. „Ta byla v mladé první republice také součástí Československa,“ připomněl starosta.

Projev Vladimíra Malého připomněl historické události konce první světové války.

Pietního shromáždění se zúčastnili také vojáci a zástupci ze základny vrtulníkového letectva i zástupci Českého svazu bojovníků za svobodu.

Irini Martakidisová