Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Zimní údržba části města už není v ohrožení
Zimní údržba části města už není v ohrožení PDF Tisk Email
Neděle, 22 Říjen 2017 13:42

V loňském roce podala výpověď ze smlouvy společnost AVE, která měla smluvní vztah s městem na čištění a zimní údržbu města od roku 2012.

Město na základě ukončení smluvního vztahu bylo nuceno vypsat nové výběrové řízení. „Aby se mohlo do soutěže přihlásit víc firem, zakázku jsme rozdělili na dvě části – sever a jih města. Údržba obou částí je zhruba stejně náročná i na plochu a s tímto rozdělením má město dobrou zkušenost i z modelu údržby veřejné zeleně. Dělící přirozenou čarou města je řeka Jihlava,“ uvedl důvody pro vypsání zakázky místostarosta města Milan Zeibert.

Při organizaci výběrového řízení zastupovala město administrátorská firma. Do výběrového řízení na část sever se přihlásila jedna firma, na jih pak dvě firmy, z nichž firma KLEE podala výhodnější nabídku.

Společnost AVE, která v soutěži na jižní část města neuspěla, podala proti výsledku výběrového řízení námitku k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). V průběhu řízení na ÚOHS nemohlo město Třebíč uzavřít s vítěznou firmou smlouvu a tento stav dosud trvá.

„Rozhodnutí ÚOHS jsme obdrželi začátkem října. V něm ÚOHS nezpochybňuje výsledek výběrového řízení, ale pouze formální náležitost – chybějící přílohu u oznámení o výběru dodavatele, které už v podstatě na samotné výběrové řízení nemělo žádný vliv,“ vysvětlil Zeibert. ÚOHS uložil městu uhradit náklady řízení ve výši 30 tisíc korun. Proti rozhodnutí ÚOHS město podalo rozklad.

„Před námi je nyní zimní období. Abychom i na území jižní části města zajistili bezpečnost řidičů i chodců, musíme nyní uzavřít krátkodobou smlouvu na čištění a zimní údržbu a to do té doby, než bude vyřešená záležitost na ÚOHS,“ doplnil Milan Zeibert.

Irini Martakidisová