Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Chytrá Třebíč už má svoje webovky
Chytrá Třebíč už má svoje webovky PDF Tisk Email
Sobota, 07 Říjen 2017 00:00

V našem městě je zaváděn koncept Smart City využívající digitální, informační a komunikační technologie pro zvýšení kvality života ve městech. V této oblasti jsme začali vyvíjet aktivitu celkem nedávno, a to prostřednictvím pracovní skupiny Chytrá Třebíč. I přesto už Třebíčané využívají některé z chytrých technologií, například aplikaci Mobilní rozhlas, chytrou lavičku na přestupním terminálu, v autobusech hromadné dopravy mohou platit kartou, připojit se k internetu prostřednictvím WiFi a nabít si telefon přes USB zásuvky.

Zaměstnanci i vedení města používají pro služební jednání po městě a blízkém okolí elektrokola. Do budoucna připravujeme například realizaci chytrého parkoviště a vybudování veřejné dobíjecí stanice pro elektromobily na Komenského náměstí, v souvislosti s revitalizací Karlova náměstí pak například WiFi připojení po celé ploše náměstí.

Veškeré informace o aktuálních i připravovaných chytrých technologiích v Třebíči jsou nyní přehledně zpracovány na nových webových stránkách, rozdělené podle oblasti využití.

Irini Martakidisová