Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Pojďte oslavit Den Charity
Pojďte oslavit Den Charity PDF Tisk Email
Pátek, 22 Září 2017 06:39

Oblastní charita Třebíč si letos připomíná 25 let od svého založení. Široká veřejnost je zvána na oslavy tohoto jubilea v pondělí 25. 9. 2017 na Karlově náměstí v Třebíči od 14 – 17 hodin.

Slavnostní zahájení a uvítání všech přítomných proběhne ve 14.30 hodin za účasti představitelů třebíčské Charity, města Třebíče a zástupce partnera Oblastní charity Třebíč Skupiny ČEZ.

Odpoledne bude plné zajímavého dění. V průběhu tří hodin se zde představí jednotlivé charitní služby, lidé si mohou přijít vyzkoušet plstění vlny, výrobu placek, podívat se na ukázku pletení či tkaní nebo shlédnout, jak vzniká obrázek vytvořený sprejem - graffiti. Hostem tohoto odpoledne bude i Petr Kopl, který za dobrovolný příspěvek namaluje zájemcům jejich karikaturu. U zdravotních sester si lidé mohou nechat změřit krevní tlak a glykémii nebo se v terénním autě K-centra Noe nechat otestovat na HIV a HCV.

Sportovci jsou zváni k účasti v závodě SELFIERUN v běhu na 1 a 5 km, který v 15 hod. odstartuje známý atlet Petr Svoboda. Užitek z toho bude hned dvojí: podpoří tak své zdraví i naši PRIMÁRNÍ PREVENCI. Registrovat do závodu se mohou od 13 – 14.45 hod. přímo na Karlově náměstí. Muži a ženy za poplatek 100 Kč. Děti za příspěvek dobrovolný. Běžec mladší 15 let může běžet se starším doprovodem za cenu jednoho startovného. Občerstvení pro závodníky zajištěno. Kdo bude chtít, může si zde pořídit selfie foto s maskoty závodu.

Jistě zaujme i módní přehlídka seniorů a propagace Láskošatů. Chybět nebude ani hudba a písničky. Děti se jistě rády zabaví na skákacím hradě a k připraveným soutěžím mohou přizvat i své rodiče a prarodiče. Nebude chybět ani obří Anděl, aby dohlížel na zdárný průběh programu. Vstup na akci je volný.

V úterý 26. 9. 2017 bude ke Dni Charity slavena v 16 hod. v bazilice sv. Prokopa v Třebíči mše svatá s možností následné prohlídky prostor baziliky s výkladem.

 

Marie Paločková