Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Projekt Třebíč žije! vyhrál v národním kole soutěže
Projekt Třebíč žije! vyhrál v národním kole soutěže PDF Tisk Email
Neděle, 13 Srpen 2017 00:00

Letos v květnu vyhlásila Evropská komise už jedenáctý ročník soutěže Evropské ceny za podporu podnikání. V té oceňuje nejúspěšnější projekty veřejné správy, zaměřené na podporu podnikání a podnikavosti v celé Evropě. Třebíč s projektem Třebíč žije! národní kolo vyhrála a postupuje do celoevropského kola.

Ceny se udělují v šesti kategoriích. Národním koordinátorem této soutěže v České republice je Ministerstvo průmyslu a obchodu.

„Město Třebíč se účastnilo národního kola této soutěže, s prezentací projektu Třebíč žije! v kategorii Rozvoj podnikatelského prostředí. Projekt je jednou z mnoha incomingových aktivit města, které mají za cíl podpořit místní podnikatele, připravit prostředí pro nové investory, rozšířit nabídku pracovních míst, zlepšit koordinaci nabídky a poptávky pracovních míst a také vytvořit podmínky pro to, aby mladí lidé zůstávali v Třebíči a zakládali zde rodiny,“ uvedl radní Pavel Pacal, který má incoming ve své gesci.

„Webové stránky projektu www.trebiczije.cz jsou rozcestníkem pro rezidenty, podnikatele i turisty a všechny skupiny zde najdou potřebné informace,“ dodal Pacal.

Město obdrželo děkovný dopis a uznání od ministra průmyslu a obchodu pana Ing. Jiřího Havlíčka, MBA. Projekt byl zároveň vybrán, aby reprezentoval Českou republiku v celoevropském kole soutěže, jehož výsledky budou slavnostně vyhlášeny Evropskou komisí v listopadu 2017 v Tallinnu. Třebíč bude usilovat o to, aby obstála v konkurenci projektů ze zemí v EU, Norska, Srbska a Turecka.

Irini Martakuidisová

 

Aktualizováno Pátek, 11 Srpen 2017 18:24