Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy U hvězdárny je nové lanové hřiště pro děti
U hvězdárny je nové lanové hřiště pro děti PDF Tisk Email
Pátek, 07 Červenec 2017 00:00

V místě takzvaných boroviček v městské části Horka-Domky vyrostlo se začátkem prázdnin nové lanové hřiště pro děti. Radnice na tento projekt získala 50 tisíc korun v soutěži ve třídění nápojových kartonů „Kam s nápojáčem“.

Smyslem kampaně bylo zvýšit povědomí o správném nakládání s použitými obaly od mléka a džusů - nápojovými kartony. Občané Třebíče v anketě rozhodovali, jak bude případná výhra v soutěži využita. Z ankety vítězně vyšlo dětské lanové hřiště. Třebíč se v této soutěži umístila na druhém místě za Opavou. Nové lanové hřiště je zatím složeno z pěti prvků, které jsou zavěšené přímo na stromech a jsou přístupné dětem od tří let. Těm nejmenším pochopitelně s dopomocí rodičů, jak je vysvětleno i v návštěvním řádu.

„Místo pro hřiště bylo zvoleno s ohledem na blízkost kluboven skautského střediska Srdíčko, hvězdárny i školy na Václavském náměstí,“ vysvětluje umístění hřiště místostarosta Milan Zeibert a dodává, že dřívější označení lesíka jako „borovičky“ je už s ohledem na vzrůst stromů matoucí. Pokud by to byly borovičky, nemohlo by na nich takové hřiště vzniknout.

Ondřej Hedbávný