Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Noční prohlídky na zámku v Náměšti
Noční prohlídky na zámku v Náměšti PDF Tisk Email
Čtvrtek, 06 Červenec 2017 00:00

Po velice úspěšných a návštěvníky vyhledávaných nočních prohlídkách v minulých létech pokračuje i o letošních prázdninách správa zámku v Náměšti nad Oslavou v pořádání netradičních divadelních prohlídek připravovaných ve spolupráci s Divadlem historie v pohybu Exulis.

„Členové divadla Exulis si pro letošní dva termíny připravili opět nová představení, která na náměšťském zámku dosud nehráli. Prvním titulem bude v pátek a v sobotu 7. a 8. července známý příběh na motivy románu Alexandra Dumase Hrabě Monte Christo. A také o měsíc později, v pátek a v sobotu 11. a 12. srpna, budou moci návštěvníci shlédnout adaptaci Dumasova románu O korunu a lásku pod názvem Paní z Monsoreau,“ upřesňuje kastelán zámku Marek Buš.

V anotaci k prvnímu z obou příběhů herci divadla Exulis uvádějí: „Slavný příběh o lásce, zradě a pomstě znovu ožívá. Závist slaví vítězství však jen do času, zprvu jako mladý Edmont Dantes posléze jako tajemný hrabě Monte Christo kráčí s maskou pomsty, hledajíc znovu svou ztracenou lásku a štěstí. Tento legendární  příběh zahřeje srdce každého romantika.“

A pozvání k srpnovému představení: „Láska, intriky a vášeň stojí v popředí tohoto dobrodružného romantického příběhu, ve kterém společně s mladým hrabětem de Bussym, prožijeme jeho osudovou  láskou k tajemné a okouzlující paní z Monsoreau.  Pojďte spolu s námi proti proudu času, až do oněch dob, kdy pravé muže dělala jejich čest a kord byl jejich jediným rádcem.“

Představení se konají v uvedených termínech vždy v 18, 19, 20, 21 a 22 hodin, základní vstupné pak přijde na 100 Kč, snížené vstupné pro děti a seniory na 60 Kč a rodinné vstupné stojí 240 Kč.

„Protože kapacita jedné skupiny je omezena počtem 45 osob, doporučujeme zájemcům rezervaci na adrese Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript nebo na tel. č. 568 620 319. Představení jsou vhodná pro celou rodinu, tak přijďte i s dětmi zažít večerní atmosféru náměšťského zámku a prožít na vlastní kůži romantické příběhy ze slavných románů,“ zve kastelán Buš.

Více informací na www.zamek-namest.cz

Marek Buš