Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Spolupráce EDU s okolím
Spolupráce EDU s okolím PDF Tisk Email
Středa, 21 Červen 2017 10:58

Starostky a starostové obcí blízkého okolí JE Dukovany uzavřeli s ČEZ, a. s. smlouvy o spolupráci s příslibem každoroční podpory v celkové částce šestnáct milionů korun. Převzali je přímo od generálního ředitele a předsedy představenstva Skupiny ČEZ Daniela Beneše při návštěvě Jaderné elektrárny Dukovany.

Jaderná elektrárna Dukovany přináší nejen zajímavá a atraktivní pracovní místa, ale také dlouhodobě spolupracuje s obcemi a organizacemi v  regionu a snaží se být  dobrým a spolehlivým partnerem. Vedle možnosti mimořádné finanční pomoci při živelných katastrofách poskytuje ČEZ ročně desítky milionů korun na rozvoj a život obcí v regionu. S obcemi Dukovany, Rouchovany, Mohelno, Slavětice, Horní Dubňany a Rešice, které jsou sdruženy do tzv. Ekoregionu 5, ČEZ navíc uzavírá smlouvy o spolupráci s platností na tři roky.

„Díky každoroční finanční pomoci obcím je možné plánovat a realizovat množství investičních akcí, které bychom z vlastního rozpočtu nebyli schopni zvládnout,“ říká předsedkyně Ekoregionu 5 a zároveň starostka obce Rešice Petra Jílková.

Společnost ČEZ, JE Dukovany se partnersky chová také k obcím ve svém vzdálenějším okolí. Prostřednictvím Jaderné elektrárny Dukovany podporuje na 144 obcí a měst v tzv. 20 km ochranné zóně, které jsou soustředěny do 13 mikroregionů. V širším pojetí jsou zasaženy také dva kraje, na jejichž katastru pásmo leží, kraj Jihomoravský kraj a Kraj Vysočina. V minulém roce bylo na projekty spadající do těchto oblastí vynaloženo prostřednictvím reklamního sponzorinku či Nadace ČEZ více než 50 milionů korun. Desítky až stovky podpořených projektů spadají do oblastí kultury, sportu, školství, zdravotnictví či charity.

Jiří Bezděk