Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Nový způsob svozu komunálního odpadu v Židech
Nový způsob svozu komunálního odpadu v Židech PDF Tisk Email
Pátek, 16 Červen 2017 14:58

Ve třech ulicích židovského města, Blahoslavově, L. Pokorného a na Havlíčkově nábřeží bude od začátku července změněn systém svozu netříděných komunálních odpadů. Popelnicové nádoby, které jsou v současnosti v celém městě používány, jsou ve stísněných podmínkách Zámostí velmi často ponechány na ulici po celý týden.

„Vzhledem k estetickým a historickým hodnotám uvedené čtvrti a vzhledem k tomu, že na tento stav jsou četné negativní ohlasy jak od občanů města, tak od turistů, rozhodlo vedení města o tom, že na dobu tří měsíců provedeme změnu v systému svozu,“ uvedl k připravované změně radní Pavel Heřman.

Obyvatelé uvedených ulic obdrží zdarma plastové pytle se zdrhovadlem, které budou vynášet na ulici v den svozu do 8 hodin ráno. Svoz bude prováděn dvakrát týdně, v pátek a v úterý. Po třech měsících bude nový systém vyhodnocen a bude rozhodnuto, zda se v něm bude pokračovat. „Předpokládáme, že vyvážení odpadů v pytlích se bude týkat především období mimo topnou sezónu, protože v mnohých domácnostech jsou provozována topidla na pevná paliva. Přítomnost popela vylučuje možnost pytlového svozu,“ doplnil Heřman.

Obyvatelé Zámostí budou mít samozřejmě stále možnost využívat kontejnery na separovaný odpad. Věříme, že navrhovaný systém se osvědčí a zvýší tak atraktivitu významných památek v Třebíči.

Irini Martakidisová

 

Aktualizováno Pátek, 16 Červen 2017 15:22