Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Nové oranžové hřiště v Dalešicích
Nové oranžové hřiště v Dalešicích PDF Tisk Email
Neděle, 23 Květen 2010 04:29

V sobotu byla slavnostně otevřena dvě nová oranžová hřiště, a to v Dalešicích a Babicích nad Svitavou. Nadace ČEZ podpořila každé hřiště částkou milion korun. Městys Dalešice přidal dalších 750 tisíc korun, Babice 400 tisíc korun. Počasí si s návštěvníky lehce zahrávalo, obě akce se ale nakonec vydařily.

Silné páteční dešťové přeháňky zanechali ve sportovním areálu v Dalešicích mokrou stopu. Dětem to ale vůbec nevadilo. Kaluže, ne kaluže, asi stovka dětí dováděla s kejklířem Půpou, prošla Pohádkovou cestu, užívala si balónků, párků a limonád. O předvádění hasičské techniky a svezení koňským povozem byl zájem také z řad dospěláků.

Multifunkční sportovní hřiště v Dalešicích vyrostlo na nevyužitém travnatém místě ve sportovním areálu u Dalešického pivovaru. Mládež i dospělí si tu zahrají malý fotbal, volejbal, nohejbal tenis či floorbal, o který je stále větší zájem. Součástí sportovního areálu jsou také dva tenisové kurty s antukou a dětské hřiště, jehož výstavba byla v roce 2007 podpořena Skupinou ČEZ.

„Už teď máme velké ohlasy od našich spoluobčanů a věříme, že hřiště bude hojně využíváno. Nové hřiště nabízí zdejším obyvatelům kvalitnější sportovní zázemí a umožní jim tak trávit plnohodnotně volný čas,“ uvedl Jaroslav Zadražil, starosta Dalešic.

„Cílem podpory Nadace ČEZ je pomáhat tam, kde je to potřeba. Těší nás, že můžeme pomoci k realizaci projektu, který přispívá k rozvoji volnočasových aktivit a společenského života místních obyvatel,“ řekla Jana Štefánková z Jaderné elektrárny Dukovany.

Nadaci ČEZ (Nadaci Duhová energie) založila energetická společnost ČEZ v roce 2002 s cílem zastřešit svou dárcovskou činnost. Cílem Nadace ČEZ je naplňovat angažovanost společnosti ČEZ v oblastech, které přispívají rozvoji společnosti nad rámec hlavní činnosti ČEZ. Nadace svou energii věnuje především třem oblastem. První je podpora dětí a mládeže, druhou pomoc handicapovaným spoluobčanům a třetí aktivní spolupráce s regiony. Nadace je financována z prostředků získaných od společnosti ČEZ a ostatních společností Skupiny ČEZ. Společnost ČEZ byla již pětkrát za sebou vyhlášena největším firemním dárcem v České republice podle absolutního objemu rozdělených prostředků v řebříčku „FIREMNÍ TOP FILANTROP“.

Petr Spilka

Aktualizováno Pondělí, 07 Červen 2010 04:39