Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Vojmír Blažek vystavuje dvě své lásky
Vojmír Blažek vystavuje dvě své lásky PDF Tisk Email
Středa, 31 Květen 2017 06:54

Vstupní prostor elektrárny Dukovany, který slouží hlavně k důležitým bezpečnostním procedurám před vstupem do areálu elektrárny, dlouhodobě zpříjemňují různé výstavy fotografií. Za posledních několik let se zde vystřídaly desítky známých i méně známých autorů fotografií, ale i básnických textů, které fotografie doplňují.

Vojmír Blažek má už od dětství dvě velké lásky - auta a fotografii. Fotografování se věnuje prakticky od dětství. Lásku k focení převzal od svého tatínka i děda. „Můj dědeček, ač profesí lékař, byl vášnivý fotograf. S tátou jsem zase spoustu času strávil v kinokavárně u promítačky, jezdil pro kinofilmy. Mé dětství mělo na mé budoucí rozhodování velký vliv,“ říká Vojmír Blažek.

Po základní škole padla volba Vojmíra Blažka na obor umělecký fotograf. Tam nabral základní znalosti, ze kterých čerpá dodnes.

„Za současného stavu se objektivem nezaměřuji na určitý cíl. Profesně jsem zakotvil v oblasti modelingové, produktové a rodinné fotografie,“ říká autor fotografií Vojmír Blažek.

Fotografické výstavy pořádá Vojmír Blažek proto, aby mohl pustit představivost pro tvůrčí činnost z otěží. „Nezáleží na tom, jestli přede mnou stojí stará babička poznamenaná životem, nebo modelka, předvádějící nejnovější módní trendy,“ dodává Vojmír Blažek.

Jana Štefánková