Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Oranžové hřiště v Dalešicích
Oranžové hřiště v Dalešicích PDF Tisk Email
Sobota, 22 Květen 2010 06:08

Multifunkční Oranžové hřiště bude v sobotu 22. 5. 2010, slavnostně otevřeno ve sportovním areálu nedaleko Dalešického pivovaru. Nadace ČEZ podpořila projekt výstavby hřiště finanční částkou 1 milion korun, dalších 750 tisíc přidal městys Dalešice. Symbolického přestřižení pásky se zúčastní starosta Dalešic Jaroslav Zadražil, senátor Vítězslav Jonáš a Jana Štefánková z Nadace ČEZ.

Obyvatelé Dalešic mohou plně využívat moderní multifunkční Oranžového hřiště, které vyrostlo na nevyužitém travnatém místě ve sportovním areálu u Dalešického pivovaru. Zahrát si tu může mládež i dospělí například malý fotbal, volejbal, nohejbal tenis či floorbal, o který je stále větší zájem. Součástí sportovního areálu jsou také dva tenisové kurty s antukou a dětské hřiště, jehož výstavba byla v roce 2007 podpořena Skupinou ČEZ.„Už teď máme velké ohlasy od našich spoluobčanů a věříme, že hřiště bude hojně využíváno. Nové hřiště nabízí zdejším obyvatelům kvalitnější sportovní zázemí a umožní jim tak trávit plnohodnotně volný čas. Výstavbu multifunkčního hřiště jsme mohli zrealizovat díky finančnímu příspěvku Nadace ČEZ,“ uvedl Jaroslav Zadražil, starosta Dalešic.

 

„Cílem podpory Nadace ČEZ je pomáhat tam, kde je to potřeba. Těší nás, že můžeme pomoci k realizaci projektu, který přispívá k rozvoji volnočasových aktivit a společenského života místních obyvatel,“ řekla Jana Štefánková z Jaderné elektrárny Dukovany.
Při příležitosti této akce se zde uskuteční dětský den. Díky pestrému programu si přijdou na své děti, mládež i dospělí. Program zahájí akrobatická skupina z Náměště, vystoupí zde kejklíř Pupa a Sokol Dalešice připravuje soutěž Pohádkový les. Se svým programem vystoupí také Základní škola Dalešice. Návštěvníci se mohou svézt na koních i bryčce, nebo na starém vojenském veteránu. Děti si tu mohou zaskotačit na skákacím hradu a trampolínách a zazávodit na koloběžkách. Pivovar Dalešice zapůjčí na akci elektrokola, na kterých si mohou zájemci zkusit, jaké to je jezdit bez námahy a ekologicky. Ke zhlédnutí bude připravena výstavka fotografií z průběhu výstavby multifunkčního Oranžového hřiště a také dobových fotografií z počátku zrodu Sportovního areálu.

Pro zájemce je připravena i fotosoutěž Skupiny ČEZ o lákavé ceny jako je rodinný výlet do ZOO, fotoaparáty a další výhry. O soutěži bude zájemce informovat promotým, který bude přítomen v průběhu celé akce.

Od 14 hodin odpoledne je pro návštěvníky připraven doprovodný program v podobě sportovních zápasů a dovednostních soutěží pro děti. Chybět nebude ani hudební vystoupení a občerstvení. Hřiště bylo vybudováno z příspěvku Nadace ČEZ v hodnotě 1 milionu korun.

Nadaci ČEZ (Nadaci Duhová energie) založila energetická společnost ČEZ v roce 2002 s cílem zastřešit svou dárcovskou činnost. Cílem Nadace ČEZ je naplňovat angažovanost společnosti ČEZ v oblastech, které přispívají rozvoji společnosti nad rámec hlavní činnosti ČEZ. Nadace svou energii věnuje především třem oblastem. První je podpora dětí a mládeže, druhou pomoc handicapovaným spoluobčanům a třetí aktivní spolupráce s regiony. Nadace je financována z prostředků získaných od společnosti ČEZ a ostatních společností Skupiny ČEZ. Společnost ČEZ byla již pětkrát za sebou vyhlášena největším firemním dárcem v České republice podle absolutního objemu rozdělených prostředků v řebříčku „FIREMNÍ TOP FILANTROP“.

Petr Spilka

Aktualizováno Neděle, 23 Květen 2010 04:42