Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Pádili o sto šest
Pádili o sto šest PDF Tisk Email
Čtvrtek, 25 Květen 2017 00:00

Druhý ročník charitativního běhu Happy run se uskutečnil v sobotu 20. května za chladného větrného počasí, ale při rozehřátých lidských srdcích. Pro rodinu Řezáčových ze Studence, která se zotavuje ze zranění po vážné dopravní nehodě, bylo vybráno více než 200 tisíc korun a to také díky uživatelům mobilní aplikace EPP – Pomáhej pohybem.

Cílem charitativního běhu bylo podpořit rodinu Řezáčových ze Studence. Milan, Lenka a dvouletý Milánek se následkem vážné dopravní nehody v prosinci roku 2011 dostali do velmi nepříznivé životní situace. Současný zdravotní stav matky, otce i dítěte aktuálně vyžaduje stálou péči a léčbu, která by jim mohla dopomoci k návratu do co nejkvalitnějšího života. Pro pomoc této rodině se rozhodlo více než 400 běžců, kteří se vydali na 12kilometrové, 6kilometrové nebo 1500metrové tratě, aby tak vyjádřili svoji účast a pomohli s životně důležitou rekonvalescencí.

„Druhého ročníku charitativního běhu Happy run se zúčastnilo 393 zaregistrovaných běžců, ale na trať se vydalo o hodně více běžců, kteří chtěli podpořit akci, avšak registraci nestihli. Rodinnou trasu absolvovalo více než 100 rodin,“ komentuje běh jedna z organizátorek Monika Palátová. „I přes nepříznivé počasí vytvořili běžci i všichni ostatní návštěvníci výbornou atmosféru a díky nim se nám podařilo pro Řezáčovi vybrat finanční částku, která jim pomůže v nákladné, ale tolik potřebné léčbě. Velké díky patří všem zúčastněným za podporu a pomoc,“ dodává Monika Palátová.

Prostřednictvím aplikace EPP – Pomáhej pohybem se podařilo vysportovat částku deset tisíc korun a to v neobvykle krátkém čase, téměř během několika hodin. „Příběh Řezáčových se dotkne každého, kdo je zná, ale i těch, kteří se o nich dozví i prostřednictvím naší aplikace a charitativního běhu. Jsem moc ráda za tuto možnost a zapojení široké veřejnosti, kteří nejsou lhostejní ke svému okolí,“ uvedla účastnice běhu a zástupkyně Nadace ČEZ Jana Štefánková z útvaru komunikace JE Dukovany.

Prostřednictvím mobilní aplikace EPP – Pomáhej pohybem může veřejně prospěšné projekty podpořit každý zájemce v průběhu celého roku. Stačí si ji nainstalovat do svého telefonu
a vlastními výkony sbírat body pro vybraný neziskový projekt. Aplikace zaznamenává například běh, chůzi, lyžování, jízdu na kole nebo tanec. Přehled všech ukončených i aktuálních projektů, ze kterých si uživatelé v rámci své sportovní podpory mohou vybírat, nabízí speciální microsite www.pomahejpohybem.cz i samotná aplikace.

Jana Štefánková