Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Radnice pokračuje v opravách chodníků a kanálů
Radnice pokračuje v opravách chodníků a kanálů PDF Tisk Email
Sobota, 13 Květen 2017 05:31

V průběhu dubna nechali pracovníci Odboru dopravy a komunálních služeb opravit schodiště, chodníky a kanály na dešťovou vodu v několika ulicích.

V Tkalcovské ulici se jedná o běžnou opravu betonového schodiště. „Těch realizujeme ve městě za sezónu hodně. Životnost schodiště se tak jednoduchou technologií prodlouží o pět až deset let,“ uvedl místostarosta Vladimír Malý.

„Chodník na ulici Litoltova jsme nechali v celé ploše podesty rozebrat a vytěžit problémové kořeny. Potom byly doplněny konstrukční vrstvy a osazena dlažba. Zanesené a nefunkční dešťové kanály jsme nechali demontovat a nahradit podélným odvodňovacím systémem, který byl napojený na kanalizaci,“ popsal opravu Malý.

Podobnou opravou prošel i chodník v ulici Modřínová. Tady byl nekvalitní podklad, dožilý materiál a kořeny nedalekých borovic prorůstaly do chodníku. “Podklad jsme nechali odtěžit, kořeny prořezat a doplnit konstrukci. Dlažba byla doplněna, včetně přeložení několika obrubníků,“ uvedl místostarosta.

V ulicích Úvoz, V. Nezvala a Zámecká byly opraveny kanály na dešťovou vodu. V těchto případech se musela vystavět kompletně nová šachta, v ulici Úvoz i nová přípojka do kanalizační šachty v hloubce přibližně 2,5 metru. Tady byla šachta velmi poškozená kořenovým systémem vzrostlého stromu. U všech kanálů bylo nutné kromě šachty a přípojky pozvednout žulové krajníky, doplnit kolem povrch silnice a asfalt.

Irini Martakidisová