Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Dukovanští posnídali v pohodičce
Dukovanští posnídali v pohodičce PDF Tisk Email
Neděle, 30 Duben 2017 07:21

Pracovníci elektrárny Dukovany dnes chutně posnídali a pomohli tak dobré věci. Každý měsíc mají možnost podpořit nákupem chutné snídaně neziskovou organizaci ze svého okolí. Dnes to byla terapeutická kavárna Pohodička z Náměště nad Oslavou.

Skupina ČEZ a její elektrárny v regionech naplňují společenskou odpovědnost do posledního puntíku. Dlouhodobě podporují neziskové organizace ve svém okolí, a to jak finančně, tak také prostřednictvím podpory jejich zaměstnanců. Již tradičními se staly různé charitativní sbírkové akce či velikonoční a vánoční trhy, při kterých organizace nabízí své výrobky. Neméně významná je přímá pomoc při tzv. dobrovolnických dnech, které ČEZ pro své zaměstnance organizuje. Již podruhé byla organizovaná také tzv. „charitativní snídaně“, při které si zaměstnanci elektrárny Dukovany mohli v ranních hodinách zakoupit lahodnou čerstvou kávu z pražírny Doubleshot, pečený čaj, domácí kopřivovou limonádu či výtečné čerstvé palačinky nebo koláče.

Snídaně pro dobrou věc se setkala s velkým zájmem zaměstnanců, během několika hodin byly snídaňové produkty vyprodané. Do nabídky chutných produktů se zapojil i ředitel elektrárny Dukovany Miloš Štěpanovský. „Těší mě spolupráce s lidmi z regionu, je to vždy oboustranně obohacující. Organizace nám přiveze své produkty, my si je rádi zakoupíme a nadstavbou je vzájemné setkání, při kterém si můžeme popovídat.“

Domov bez zámku Náměšť n. Osl. je příspěvkovou organizací Kraje Vysočina, poskytuje služby pro osoby s mentálním postižením: chráněné bydlení, odlehčovací službu domov pro osoby se zdravotním postižením, denní stacionář a sociálně terapeutickou dílnu – kavárnu Pohodička. Kavárna umožňuje zapojit do pracovního procesu lidi s mentálním postižením, kteří si v běžném provozu trénují obsluhu, přípravu nápojů a drobného jídla, ale také komunikaci se zákazníky. Pohodička má také svou pojízdnou variantu, která vyjíždí se svým stánkem na různé akce. Jednou z nich se právě pro dnešní ráno stala charitativní snídaně v elektrárně Dukovany.

„Kavárna Pohodička nás zaujala už před několika lety. Oceňujeme flexibilitu a nové nápady sociálních pracovníků i samotných klientů. Výjezdní kavárně jsme pomohli s koupí nového stanu, do kamenné kavárny jsme darovali finance na nové vybavení,“ dodává Jana Štefánková, která zastupuje Nadaci ČEZ na Vysočině.

„V elektrárně jsme utržili krásných 15 264 korun! Velmi si vážíme této spolupráce. Nejedná se pouze o finanční podporu, ale vítáme právě akce tohoto typu, při kterých se klienti dostanou do běžné společnosti a načerpají zkušenosti ze setkávání s novými lidmi,“ říká Marek Klement, vedoucí kavárny Pohodička Náměšť

Klienti Pepík a Koudy slíbili, že se i přes složitější vstupní procedury do elektrárny zase za několik měsíců vrátí, aby zopakovali stejně podobnou úspěšnou akci.

Jana Štefánková