Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy ČEZ hledá mladé odborníky
ČEZ hledá mladé odborníky PDF Tisk Email
Neděle, 16 Duben 2017 00:00

Skupina ČEZ přijímá přihlášky do již 13. ročníku programu ČEZ Potentials, ve kterém nabízí absolventům jak placené zaměstnání na plný úvazek, tak celoroční rozvojový program s vidinou dlouhodobé práce ve společnosti.

Program ČEZ Potentials zahrnuje koučink, školení dovedností, tematicky zaměřené workshopy, trénink projektového managementu nebo exkurze do elektráren a dalších provozů ČEZ. Každému absolventovi je přidělen zkušený garant, který zodpovídá za jeho odborné vedení, profesní rozvoj  a průběžně mu poskytuje zpětnou vazbu k jeho výkonům. Součástí programu jsou i schůzky s nejvyšším vedením Skupiny ČEZ.

„Program ČEZ Potentials umožňuje mladým absolventům uvědomit si, kam chtějí směřovat a přitom poznat celou řadu možností Skupiny ČEZ. Mezi úspěšné uchazeče o tento program patří také dva absolventi VUT Brno. Prvním je Daniel Sedláček ze Znojma, který je účastníkem právě probíhajícího programu. „Program poskytuje prostor k osobnímu rozvoji a díky dalším účastníkům programu s různým zaměřením zároveň umožňuje poznat Skupinu ČEZ,“ sdělil Daniel Sedláček.  Své zkušenosti a poznatky využívá také pan Milan Belko  z Brna, který je dnes již úspěšným pracovníkem, který odpovídá za koordinaci oprav primárního okruhu v Jaderné elektrárně Dukovany.

Do výběrového řízení letošního kola se do 20. dubna mohou hlásit absolventi různých vysokoškolských oborů, nemusí jít pouze o energetiky ani techniky. V současném ročníku jsou například právníci, ekonomové a strojaři. Podmínkou je dobrá znalost anglického jazyka, ukončené vysokoškolské vzdělání a maximálně dva roky praxe. Úspěšní kandidáti pak nastupují do ČEZ dle svých možností v průběhu léta a do programu se zařadí na podzim. Informace o konkrétních pozicích a přihlášky je možné nalézt na kariérním webu ČEZ www.kdejinde.cz v sekci „Studenti a Absolventi“/“Program pro absolventy ČEZ Potentials“

Výběrové řízení je letos vypsáno na pozice:

Analytik Investor Relations a Treasury

Odborný účetní

Projektový manažer junior

Specialista strategie

Specialista podpory provozu OZE

„Účastníci ČEZ Potentials mají výhodu v tom, že poznají celou šíři podnikání Skupiny ČEZ a mohou se seznámit s nejrůznějšími pracovními možnostmi v různých oborech od výroby elektřiny přes její distribuci, prodej či péči o zákazníky, po těžbu uhlí nebo další činnosti v oblasti správy společnosti jako IT, právo, účetnictví, nákup a další. Mají tak šanci zjistit, jaké pracovní uplatnění by jim nejlépe vyhovovalo a vydat se pak kariérně tím správným směrem,“ říká členka představenstva Michaela Chaloupková, která má personalistiku ve Skupině ČEZ na starosti. Dokončení programu je dobrým předpokladem pro úspěšnou kariéru v ČEZ. Tři čtvrtiny jeho absolventů ve společnosti stále působí, řada z nich už na manažerských pozicích.

V ČEZ nyní pracuje téměř 27 000 zaměstnanců, z toho 21 000 v České republice. Kromě energetických a strojařských míst společnost nabírá také IT specialisty, ekonomy, právníky, konzultanty v zákaznických službách nebo v marketingu. Seznam všech volných pozic v ČEZ, a. s., i v jednotlivých dceřiných společnostech je možné najít na kariérním webu www.kdejinde.cz, kde jsou i přímo vyznačeny pracovní místa vhodná pro absolventy.

Jiří Bezděk