Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Bráfova třída bude rekonstruována ve dvou etapách
Bráfova třída bude rekonstruována ve dvou etapách PDF Tisk Email
Úterý, 11 Duben 2017 00:00

Rekonstrukci silnice I/23 - Bráfovy třídy v Třebíči, bude realizovat Ředitelství silnic a dálnic od začátku května. Na rekonstrukci se budou podílet také správci inženýrských sítí, vedoucích pod silnicí, z nichž některé jsou umístěny (kanalizace, vodovod) v hloubce až čtyři metry.

V první části letošní uzavírky bude rekonstruována silnice včetně inženýrských sítí od budovy Okresního soudu po ulici Husova, a to od 1. května do 30. června. Od začátku července do 30. října bude uzavírka prodloužena až po ulici Nádražní. Ve druhé etapě v roce 2018 bude opraven úsek od Masarykova náměstí po ulici Nádražní. Navržené objízdné trasy: Objížďka pro nákladní auta povede po silnici I/38 do Moravských Budějovic, přes Jaroměřice nad Rokytnou a po silnici II/360 do Třebíče.

Osobní automobily a automobily do 7,5 tuny ve směru od Brna pojedou přes Hrotovickou, Spojovací, Znojemskou a Nádražní, přičemž na Hrotovické ulici bude provizorní malý kruhový objezd nahrazen přenosnými semafory.

Pro auta do 7,5 tuny, která pojedou směrem na Brno, bude platit objízdná trasa přes nový Podklášterský most, ulicemi 9. května, U Kuchyňky, Táborská a Míčova.

Po celou dobu uzavírky bude Nádražní ulice průjezdná.

Náhradní parkování bude za zimním stadionem

V souvislosti s uzavírkou a rekonstrukcí silnice I/23 ulice Bráfova dojde ke znemožnění  vjezdů a výjezdů motorových vozidel z nemovitostí ulic: Bráfova, Kostnická, Střelkova a Sadová. Rada města rozhodla udělit po dobu rekonstrukce této ulice výjimku z ceníku k nařízení města Třebíče č. 2/2013 a vydat parkovací kartu rezidentům a abonentům z ulic Bráfova třída, Kostnická, Střelkova a Sadová. Parkovací karta bude vydána pro parkoviště v ulici Kateřiny z Valdštejna (za zimním stadionem).

Parkovací karty budou k dispozici od 10. dubna v budově radnice na Karlově náměstí, odbor dopravy a komunálních služeb, u paní Jitky Matejové, budova B, dveře č. B 307.

Irini Martakidisová