Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Mariovy hvězdné fotky
Mariovy hvězdné fotky PDF Tisk Email
Pondělí, 10 Duben 2017 00:00

Přírodu, architekturu, ale hlavně hvězdnou oblohu fotí třebíčský rodák Marián Runkas. Jeho fotografie je možné shlédnout do konce května ve vstupní hale dukovanské elektrárny kdykoliv a zcela zdarma.

Vstupní prostor elektrárny Dukovany, který slouží hlavně k důležitým bezpečnostním procedurám před vstupem do areálu elektrárny, dlouhodobě zpříjemňují různé výstavy fotografií. Za posledních několik let se zde vystřídaly desítky známých i méně známých autorů fotografií, ale i básnických textů, které fotografie doplňují.

Marián Runkas alias Mario Foto se narodil roku 1981 a bydlí v Třebíči. Předmětem jeho zájmu je krajina, fauna i flóra, ale také architektura. Baví ho hlavně fotit různé úkazy na obloze, východ a západ Slunce, Měsíc, halové jevy. „Od malička mě fascinoval vesmír, rád jsem pozoroval hvězdy. Nedávno se mi splnil dětský sen, vidět a fotit jižní hvězdnou oblohu, vyfotit kometu, galaxii, mlhovinu, padající meteor, zatmění Měsíce, zodiakální světlo, Jupiter a jeho měsíce,“ říká se zalíbením Marián Runkas. „Děkuji zrcadlovce Nikon za lepší oko a za možnost prezentovat své fotografie v dukovanské elektrárně,“ dodává s úsměvem. Několik neotřelých pohledů na „jaderku“ samozřejmě ve vystavovaných fotografiích nemůže chybět.

Fotografie Mariána Runkase je možné také vidět na jeho FB profilu Mario Foto https://www.facebook.com/profile.php?id=100009287737227&fref=ts

Jiří Bezděk