Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy V Třebíči se bude lépe chodit
V Třebíči se bude lépe chodit PDF Tisk Email
Čtvrtek, 06 Duben 2017 06:15

S nástupem jarního počasí přibyly další opravené objekty ve správě města. Pracovníci odboru dopravy a komunálních služeb nechali opravit chodníky v ulicích Okrajová a Na Svahu i schodiště na ulici Zahraničního odboje.

V Okrajové ulici se jednalo o přeložení nové betonové dlažby 30 x 30 centimetrů. Oprava navázala na úsek, který byl opraven již v minulosti. „Pod původní dlažbou chyběly konstrukční vrstvy, museli jsme tedy před samotným položením dlažby odstranit nevhodný podklad a položit kompletní konstrukční vrstvy a zabetonovat záhonové obruby,“ popsal úpravy místostarosta Vladimír Malý. Oprava byla zakončena terénními úpravami a osetím travou.

Chodník v ulici Na Svahu také prošel rekonstrukcí. „Odtěžili jsme starý a dožilý beton, obnovili konstrukční vrstvy i pro parkování a pojezd aut v ploše, kde je chodník částečně využíván jako parkoviště, ukotvily záhonové obruby a položili dlažbu,“ doplnil Malý.

Schodiště na ulici Zahraničního odboje bylo po zimě poničené, s odlepenou dlažbou v důsledku podmáčení. „Odlepené dlaždice jsme odstranili, povrchy opravili a očistili a doplnili novou dlažbu,“ dodal místostarosta.

Irini Martakidisová