Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Cyklobusem na EDU a zpět vlastní silou
Cyklobusem na EDU a zpět vlastní silou PDF Tisk Email
Úterý, 04 Duben 2017 06:54

Od dnešního dne spouští Jaderná elektrárna Dukovany odzkoušený a oblíbený benefit cyklobusem do práce. Nejen zaměstnanci elektrárny, ale i zaměstnanci dodavatelských firem nebo lidé z regionu využívající smluvní dopravy tak budou moci od dnešního dne až do konce října využívat pro přepravu svých kol linkové autobusy z Třebíče do elektrárny.

Jaro nám pomalu odhaluje svoji tvář a my na silnicích stále častěji potkáváme cyklisty. Mnoho nejen sportovně založených zaměstnanců spoléhá při cestě do práce na své jízdní kolo, které pohání svojí energií. Proto jsme v loňském roce nastartovali pilotní program „cyklobusem do práce“, jehož smyslem je využít při brzké ranní přepravě, která je často doprovázena vysokým počtem aut a horší viditelností, bezpečný způsob autobusem. Lidé pracující v Jaderné elektrárně tak mohou od dubna do konce října využívat k přepravě kol do práce autobusy se speciálními nosiči. Odpoledne pak odjížděli na svém bicyklu za dobrých světelných i povětrnostních podmínek bez starostí a čistou hlavou domů.  Tento benefit vloni využilo téměř 300 zaměstnanců.

„Cyklobus jsem vloni využíval celkem často, letos to plánuji také. Když vyjde hezké počasí, tak i několikrát do týdne. Jsem za tuto možnost rád, ráno se dostanu bezpečně do práce, ušetřím energii a odpoledne si mohu jízdu na kole naplno užít,“ říká Jiří Dobeš, jeden ze zaměstnanců, kteří pravidelně využívají službu dopravy kol.

Letos budou mít zaměstnanci elektrárny, dodavatelských firem ale i místní využívající smluvní dopravu, v pracovní dny stejnou možnost pro bezpečnou přepravu kol do práce právě dukovanské cyklobusy. Cyklobusy vyjíždí vždy v časech 5:15 a 5:45 z Hájku a 5:25 a 5:45 z Boroviny. S ohledem na rostoucí zájem o tuto službu doporučujeme provést rezervaci místa pro své kolo na příslušném spoji, kterou lze snadno a rychle provést přes webový portál www.doedunakole.cz. Služba je poskytována bezplatně.

Jiří Bezděk