Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Děti dětem - kolosální úspěch
Děti dětem - kolosální úspěch PDF Tisk Email
Pátek, 14 Květen 2010 04:49

K prasknutí naplněné hlediště třebíčského divadla Pasáž zažilo úspěch, jaký se hned tak nevidí. Sedmý ročník koncertu děti dětem je zaplnil k prasknutí. Nejen že byla všechna místa obsazena, ale velký počet diváků posedával i na schodech či postával po stranách.
Letošní produkci dětí ozvláštnili i zdravotní klauni svými taškařicemi. Na jevišti se představili frekventanti většiny oborů ZUŠ Fórum. Jako hosté vystoupili žáci ZŠ Týnská a sbor Akáda z obchodní akademie.
Během večera byly předány lékařské přístroje v hodnotě téměř 200 tisíc korun primářce Dětského oddělení Holubové a primáři oddělení ORL třebíčské nemocnice Vackovi šek na 25 tisíc, které poslouží renovaci čekárny. Nemocnice dále obdržela tři dětská polohovací lůžka v hodnotě více než 90 tisíc korun. Sdružení Zdravotní klaun dostalo příspěvek přes 20 tisíc. Tyto peníze byly výnosem dobrovolného vstupného. Jedinou vadou na kráse jinak vydařeného večera byl bojkot vedení třebíčské radnice. Místostarosta Mašek (CSSD) vrátil vstupenky dosti urážlivým dopisem. Ale na to už jsme v Třebíči zvyklí...  Čest radnice tak zachraňovali opoziční zastupitelé Marie Černá, Jan Uher a Marie Rynešová.
Vzácní hosté - hejtman kraje Vysočina Jiří Běhounek, honorární konzul Nizozemska Uttendorsky, senátor Vítězslav Jonáš i ředitel nemocnice vysoko hodnotili přínos Rotary a sponzorů městu Třebíč a nemocnici zvláště. Ředitel nemocnice Leoš Dostál: "Bez pomoci rotariánů, jejichž činnost delší dobu sleduji, by nemocnice na řadu přístrojů a zařízení nedosáhla". Spolupráci s Rotary klubem ocenil i Vítězslav Jonáš, který koncert označil za nejmilejší akci, které se z titulu své funkce zúčastňuje. Emotivní projev honorárního konzula pak nenechal jedno oko suché.
Závěrečné skladby, provedené všemi hudebníky a zpěváky, vyvolaly obrovsé ovace ve stoje. Poděkování si zaslouží zejména třebíčští rotariáni, sponzoři v čele s podnikem Mann Hummel a pedagogové a žáci ZUŠ Fórum. A pochopitelně především iniciátor a hlavní organizátor koncertu - rotarián a hudební pedagog Frank Spekhorst. Už dnes se hovoří o osmém ročníku. Zatím vždy následující předčil minulý. Bude tomu tak i v roce 2011?

František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 07 Červen 2010 04:39