Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Hostitelem Jarní školy Zdravých měst bude letos Třebíč
Hostitelem Jarní školy Zdravých měst bude letos Třebíč PDF Tisk Email
Středa, 08 Březen 2017 15:25

Od středy 22. do pátku 24. března bude Zdravé město Třebíč hostit Jarní školu Zdravých měst, obcí a regionů z celé republiky. Již tradiční akce Národní sítě Zdravých měst (NSZM) ČR je zaměřena na téma udržitelného rozvoje, kvality života a zdraví.

Školu zahájí úvodní seminář, který bude otevřen všem zájemcům o novinky a inspiraci
z oblasti strategického řízení a udržitelného rozvoje obcí a regionů. Seminář mimo jiné představí příklady dobré praxe ze Zdravých měst, osvědčené kampaně nebo nabídku spolupráce s odbornými partnery. Účastníci získají aktuální informace k možnostem financovaní aktivit měst, obcí a regionů, nebo nabídky na zapojení do právě probíhajících projektů. K tématu podpory řízení kvality v obcích se vyjádří přímo zástupci ministerstev.

Druhý den Jarní školy se uskuteční praktické tréninky pro koordinátory Zdravých municipalit a regionů, zaměřené na téma zapojování veřejnosti. Na to, jak Zdravé město efektivně využít pro místní rozvoj i komunikaci s veřejností, a čeho se naopak vyvarovat. Rovněž budou diskutovány aktivity Zdravých měst a regionů pro úspěšné naplnění Kritérií MA21.

Náplní závěrečného pátečního dne bude nácvik práce s informačním systémem DataPlán 
a s tematickými portály Národní sítě Zdravých měst, pozornost bude věnována využití sociálních sítí.

Jarní škola Zdravých měst je součástí akreditovaného vzdělávacího programu NSZM ČR Místní Agenda 21 a Projekt Zdravé Město WHO.

Iveta Ondráčková