Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy V Třebíči funguje už třetí Family Point
V Třebíči funguje už třetí Family Point PDF Tisk Email
Středa, 01 Březen 2017 17:23

V pořadí už třetí zázemí pro rodiče s dětmi v Třebíči, Family Point, otevřelo město v úterý 28. února na Poliklinice Vltavínská. Další místa pro rodiče s dětmi jsou k dispozici v budovách radnice na Karlově i Masarykově náměstí.

„Tento záměr vznikl na základě řady podnětů rodičů, kteří se svými dětmi polikliniku navštěvují. V součinnosti s majitelem této nemovitosti, kterým je Lékařský dům spol. s r. o., byl zdarma vyčleněn prostor, který město Třebíč na své náklady upravilo jako zázemí pro nakrmení, přebalení a případně zabavení dětí při čekání na ošetření v některé z ordinací,“ popsala vznik záměru místostarostka Marie Černá jako další aktivitu, kterou město přispívá k naplňování titulu Město přátelské rodině, získaného v roce 2014.

 

Projekt zrealizovali zaměstnankyně a zaměstnanci městského úřadu – odboru sociálního, oddělení komunálních služeb i oddělení personálního.

„Vzhledem k tomu, že mám dvouleté dítě, znám situaci rodičů při návštěvě lékařů a sama budu využívat toto zázemí při návštěvě polikliniky, byl tento projekt pro mě osobně velmi motivační,“ dodala vedoucí odboru sociálních věcí Martina Machalová.

Provoz nového zázemí na Poliklinice Vltavínská budou podle potřeby zajišťovat a doplňovat pracovnice kontaktního Family Pointu v budově radnice na Masarykově náměstí.

Irini Martakidisová