Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Informace ze zasedání zastupitelstva města
Informace ze zasedání zastupitelstva města PDF Tisk Email
Úterý, 31 Leden 2017 00:00

Letos poprvé zasedli zastupitelé ve čtvrtek 26. ledna. Rozhodovali mimo jiné o výkupu pozemku pro výstavbu kruhového objezdu, o záměru prodeje pozemku v průmyslové zóně, prodeji stavebních parcel formou aukce i o obnově válečných hrobů.

Rozpočet 2017

Dvaceti hlasy schválilo zastupitelstvo také návrh rozpočtu města pro rok 2017. Z provozních výdajů jde nejvíce peněz na Městskou autobusovou dopravu, základní školy, kulturu a tělovýchovná zařízení, likvidaci odpadu a péči o veřejnou zeleň. Významnými investicemi pro letošní rok je například revitalizace ulic Řípovská a Seifertova, stavba útulku pro opuštěná zvířata, most v Poušově, výměna oken ve Fóru nebo vybudování Komunitního centra Moravia.

Výkup pozemku pro stavbu kruhového objezdu

Pro účel vybudování kruhového objezdu v křižovatce ulic Velkomeziříčská, Brněnská, Cyrilometodějská vykoupí město část pozemku č. 2454 o velikosti 5m2 od firmy UNILAB, za dohodnutou cenu 200 korun za 1m2. Pro výkup pozemku hlasovalo všech 27 zastupitelů.

Prodej pozemku v průmyslové zóně

Zastupitelstvo schválilo podmínky výběrového řízení pro prodej pozemku 425/153 a 2380 o výměře celkem 3818 m2 s minimální kupní cenou ve výši 1.527.200 Kč + DPH.

Prodej stavebních pozemků

Zastupitelstvo schválilo podmínky výběrového řízení formou aukce pro stavební pozemky v lokalitě Brněnská – východ. Lokalita navazuje na zastavěné území na ulicích Modřínová a Na Kopcích. V lokalitě město vybudovalo inženýrské sítě a dopravní infrastrukturu. Celkem se jedná o jedenáct stavebních pozemků s vyvolávací cenou od 1,2 milionu korun.

Podchod pod silnicí I/23

Všemi hlasy schválilo zastupitelstvo podání žádosti o dotaci na vybudování podchodu pod silnicí I/23 na ulici Sucheniova. Na tuto akci má město zpracovaný projekt v rámci zajištění větší bezpečnosti chodců a cyklistů, podchod je plánován v trase cyklostezky Jihlava – Třebíč – Raabs. V případě, že město s žádostí o dotaci uspěje, bude se spolupodílet patnácti procenty, což je zhruba 2 miliony korun.

Zabezpečení péče o válečné hroby na starém hřbitově

Zastupitelé města rozhodli požádat o dotaci na opravu a péči o válečné hroby, evidované u obce s rozšířenou působností. Dotaci poskytuje Ministerstvo obrany a jejím cílem je vyzdvihnout památku vojáků i civilistů, kteří zahynuli v boji. V Třebíči se jedná o opravu padesáti náhrobků vojáků, zemřelých v třebíčském lazaretu, které jsou na starém hřbitově na Gorazdově náměstí. Celkové náklady jsou vyčísleny na 360 tisíc, podíl města je 72 tisíc korun.

Irini Martakidisová