Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Fotosoutěž ČEZu
Fotosoutěž ČEZu PDF Tisk Email
Středa, 05 Květen 2010 18:39

Zachyťte „okamžiky plné energie“ – nejlepší fotografie vyhrává!!

Fotosoutěž Skupiny ČEZ o lákavé ceny byla odstartována. Vyfoťte své dítko na Oranžovém hřišti, přítele v sedle kola projíždějící energetickou cyklostezku, zachyťte atmosféru kulturní či jiné akce podpořené ČEZ a můžete vyhrát rodinný výlet do safari nebo let balónem.

Do 6. června 2010 probíhá fotosoutěž Skupiny ČEZ určená pro širokou veřejnost. Soutěžní fotografie má za úkol co nejlépe vystihnout hlavní soutěžní téma „Okamžiky plné energie“. Autor by měl na fotografii zachytit alespoň jednu osobu na jednom z projektů, které podpořila Skupina ČEZ. Seznam míst i kompletní pravidla projektu jsou umístěny na webových stránkách www.cezregionum.cz. Na těchto stránkách bude fotografie hodnotit veřejnost svým hlasováním.

„Fotosoutěž představuje nenásilný způsob, jak se může veřejnost blíže seznámit s projekty, které ČEZ podporuje v jejich bezprostřední blízkosti,“ představuje soutěž Petr Spilka, tiskový mluvčí ČEZ, Jaderné elektrárny Dukovany.
Fotosoutěž proběhne ve čtyřech týdenních kolech. Na konci každého týdne budou vyhodnoceny snímky s nejvíce hlasy a jejich autoři získají fotoaparát, stylovou stolní lampičku, cyklodres nebo tričko. Dvanáct nejúspěšnějších fotografií pak postoupí do finále, kde se od     31. 5. do 6. 6. jejich autoři utkají o rodinný pobyt na safari v ZOO Dvůr Králové nad Labem v hodnotě 30 000 Kč. Průběh soutěže bude také sledovat profesionální fotograf Jan Šibík, který vybere snímek s největším uměleckým dojmem. Odměnou pro autora bude let balónem pro dvě osoby v celkové hodnotě 20 000 Kč.

Do soutěžního klání se ale mohou zapojit i ti, kteří nefotografují. Stačí, když na stránkách projektu www.cezregionum.cz podpoří svým hlasem vybrané fotografie a po zodpovězení tipovací otázky mohou soutěžit rovněž o rodinný výlet na safari a další ceny.

Seznámit se se soutěží a možnými náměty k fotografování může veřejnost prostřednictvím fototýmů, které budou po celou dobu konání akce objíždět jednotlivé regiony. Navštíví tak celkem 120 lokalit, především Oranžových hřišť, po celé ČR. Na Vysočině a jižní Moravě se objeví v těchto městech a obcích v následujících termínech:

 

4. 5. 2010

Brno, Jihlava

7. 5. 2010

Valtice, Podivín, Němčičky

8. 5. 2010

Náměšť nad Oslavou

9. 5. 2010

Třebíč

14. 5. 2010

Miroslav, Olbramovice

15. 5. 2010

Jaroměřice nad Rokytnou, Moravské Budějovice, Jevišovice

 

Dvanáct nejlepších fotografií bude v období červen až říjen 2010 součástí putovní výstavy po celé ČR, kde se objeví vedle děl profesionálních fotografů. Výstavu bude možné shlédnout v Brně na náměstí Svobody ve dnech 29.8.-2.9. a v Třebíči, na Karlově náměstí v termínu 10.-14.9.2010.

Fotosoutěž je součástí dlouhodobé kampaně, jejímž prostřednictvím Skupina ČEZ představuje veřejnosti zajímavé projekty, které v minulosti podpořila a stále podporuje v oblasti vzdělávání, kultury, zdravotnictví, pomoci potřebných, podpory volného času dětí a mládeže, sportu a podpory rozvoje regionů.

 

Kontakty:                                                                   

 

Petr Spilka

Aktualizováno Středa, 12 Květen 2010 12:23