Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Výtluky v silnicích můžete nahlásit přes web města
Výtluky v silnicích můžete nahlásit přes web města PDF Tisk Email
Úterý, 24 Leden 2017 14:14

Město pro občany a zejména pro řidiče připravilo online jednoduchý formulář na webových stránkách, přes který lidé mohou snadno a rychle nahlásit Odboru dopravy a komunálních služeb výtluky na místních silnicích. Do formuláře je nutné popsat místo, kde se výtluk nachází a je možné přiložit i fotku místa.

Lidé tak mohou mnohdy nebezpečné výtluky v silnicích nafotit a poslat přímo z místa, mobilním telefonem. Online formulář je umístěn v sekci Informace pro občany. Letošní zima přinesla tuhé mrazy a mnohem více sněhu než ty uplynulé, proto jsou i silnice v horším stavu. Ve chvíli, kdy je teplota hodně pod bodem mrazu nebo sněží, silnice se opravovat nedají a pracovníci provádějí jen nutná provizoria nebo značení, aby řidiči zpomalili a nezničili si auta.

Pracovníci odboru často vyjíždějí do terénu a silnice, které město spravuje, mapují. Zejména v zimním období, kdy povrch komunikací nejvíce poškozuje led, však nemusí zachytit všechny výtluky. Proto může spolupráce občanů městu velmi pomoci. Ke komplexním opravám odbor dopravy přistoupí, jakmile budou teploty příznivější.

Irini Martakidisová