Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Město vyhlásilo granty pro rok 2017
Město vyhlásilo granty pro rok 2017 PDF Tisk Email
Úterý, 03 Leden 2017 08:39

Rada města na svém zasedání 30. prosince vyhlásila Grantový systém Zdravého města Třebíče pro rok 2017. Od 1. února do 8. února 2017 mohou zájemci předkládat své žádosti o finanční příspěvky na projekty. V grantovém systému je prostřednictvím šesti programů připravena k rozdělení celková částka 2.650.000 korun.

„Vzhledem k velkému přetlaku kvalitních projektů v grantových programech Kultura a Zájmové aktivity v minulých letech, rozhodla rada města navýšit v obou programech částku o 100 tisíc korun,“ uvedla místostarostka Marie Černá. Jeden žadatel může v rámci celého grantového systému podat maximálně čtyři žádosti. Minimální poskytnutá částka je 5 tisíc, maximální pak 50 tisíc korun. Všechny programy, kromě programu Cestovní ruch, slouží k realizaci projektů nekomerčního charakteru. Žádosti mohou zájemci podávat do středy 8. února 2017.

 

Ve středu 11. ledna od 16 hodin proběhne také informační schůzka, na které žadatelé získají informace potřebné k řádnému vyplnění a podání žádostí do vyhlášeného grantového systému. Schůzka se bude konat v zasedací místnosti 211, ve druhém patře radnice na Karlově náměstí.

Podrobné informace jsou k dispozici na webových stránkách města http://bit.ly/2iYizq9.

Zájemci mohou své projekty předkládat do těchto grantových programů:

Kultura

Cílem programu je podpora dílčích akcí a projektů v oblasti kultury.

Zájmové aktivity

Cílem programu je podpora volnočasových aktivit s dlouhodobou účinností zaměřenou na propagaci a prezentaci činností subjektů realizovaných v Třebíči, se záměrem zapojit do svých aktivit veřejnost, zejména cílovou skupinu - kategorii dětí a mládeže.

Prevence kriminality a drogové problematiky

Program je systémem finanční podpory partnerským organizacím, institucím i aktivním občanům, kteří chtějí přispět projekty zaměřenými na oblast primární, sekundární a terciální prevence s termínem realizace leden – prosinec 2017.

Ekologie

V rámci programu budou podpořeny aktivity související s ochranou a tvorbou životního prostředí. Je systémem finanční podpory organizacím, institucím i aktivním občanům, kteří chtějí přispět k péči o životní prostředí ve městě, k výchově a vzdělávání v uvedené oblasti konkrétní akcí, aktivitou, či projektem.

Rodina a zdraví

V rámci programu Rodina a zdraví budou podporovány aktivity v oblastech zdraví, rodiny a prevence sociálního vyloučení.

Cestovní ruch

Program je systémem finanční podpory subjektům, poskytujícím služby turistům a návštěvníkům v Třebíči, komerčního i nekomerčního charakteru. Cílem programu je výroba propagačních materiálů a předmětů, podpora digitálního marketingu a tvorba a úpravy webových stránek a jejich rozšíření o cizojazyčné mutace.

Irini Martakidisová

 

Aktualizováno Úterý, 03 Leden 2017 22:55