Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Glosa plavecká
Glosa plavecká PDF Tisk Email
Sobota, 31 Prosinec 2016 15:09

TTS odchází z Laguny

Rada města Třebíče rozhodla změnit nájemní smlouvy na provozování městského plaveckého areálu. Ten od roku 2004 provozovalo sdružení firem „Laguna“, jehož členové jsou společnost Richarda Horkého TTS energo a reklamní agentura Yashica. Také další smlouvu, uzavřenou na rozšířenou část plaveckého areálu před dvěma lety, vedení města mění. Ze sdružení firem odchází TTS. Od nového roku bude jediným nájemcem společnost Yashica.

Opozice již dříve kritizovala, že nájemní smlouva na novou část areálu byla se sdružením Laguna uzavřena bez řádného výběrového řízení. Radnice se roky brání provést ve sdružení řádnou kontrolu hospodaření. Až tak, že na návrh Richarda Horkého byl z kontrolní komise odvolán opoziční zastupitel ekonom Jaromír Barák.

Prapodivná je i změna nájemních smluv. Majetkosprávní odbor, který patří nové místostarostce Marii Černé, dostal za úkol vypracovat dodatky smluv, kde bude figurovat na straně nájemce jen Yashica, spol. s r.o. Jenomže když ze sdružení vystupuje jeden ze dvou subjektů,  podle názoru právníka nelze smlouvu změnit dodatkem, protože Sdružení firem přestalo fakticky existovat. Nejčistší by bylo vyhlásit nové výběrové řízení na provozování plaveckého areálu. Nebo snad může být sdružení jedné firmy, která se druží sama ze sebou? V Třebíči, kde jinde, by podobná konstrukce byla možná…

František Ryneš