Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Händelovo Aleluja zazní v Třebíči naposledy
Händelovo Aleluja zazní v Třebíči naposledy PDF Tisk Email
Úterý, 27 Prosinec 2016 07:51

Třebíčský soubor Musica animata zve všechny lidi dobré vůle k návštěvě třebíčské derniéry jednoho z vrcholných děl hudební barokní tvorby - oratoria Georga Friedricha Händela MESIÁŠ. Jde o skladatelovo nejvýznamnější a nejpopulárnější dílo, které v průběhu staletí získalo až ikonickou hodnotu. Obsahuje i proslulý sbor "Aleluja", který patří mezi nejznámější kompozice klasické hudby vůbec.

Zveme vás tedy ve čtvrtek 29. prosince v 19 hod. do baziliky sv. Prokopa v Třebíči, kde budete mít možnost za dobrovolné vstupné prožít hluboké poselství této nadčasové skladby v provedení velkého smíšeného pěveckého sboru, sólistů a orchestru. Provedeny budou všechny sborové části a výběr nejlepších částí sólových. Tento projekt je finančně podpořen městem Třebíč.

Po koncertech v Přibyslavicích, Budišově, Náměšti nad Oslavou, Stařči, Slavkově, Hodoníně, Veselí nad Moravou, Jaroměřicích nad Rokytnou, Třebíči (kostel sv. Martina) a Velkém Meziříčí uvádí toto oratorium Musica animata v Třebíči již naposledy. Po několika dalších koncertech bude mít toto dílo v podání třebíčského souboru derniéru v červnu příštího roku v brněnské katedrále.

Cit.: "Bylo by mi líto, kdyby moje dílo posluchače jen pobavilo. Přál bych si, aby zásadně ovlivnilo jejich život". G. F. Händel.

Účinkují: Musica animata, Smyčcový orchestr ZUŠ Třebíč a Ad Hoc Quartet Třebíč (um. vedoucí Vít Coufal). Řídí Karel Tomek.

Tento projekt byl finančně podpořen městem Třebíč. Dobrovolné vstupné bude použito na úhradu nákladů koncertu.

Další naplánované koncerty na www.animata.cz

Karel Tomek