Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Slavnostně otevřeli rekonstruované náměstí
Slavnostně otevřeli rekonstruované náměstí PDF Tisk Email
Čtvrtek, 22 Prosinec 2016 07:33

Ve středu zástupci města i zhotovitelské firmy slavnostně přestřihli pásku a otevřeli opravené náměstí veřejnosti. Práce na opravě veřejných prostranství začaly 8. srpna letošního roku.

Rekonstrukce veřejných prostranství zahrnovala kompletní výměnu chodníků v celém prostoru před obchodním domem Máj, při níž byly doplněny bezbariérové prvky a vodící dlažba pro nevidomé. Bylo vyměněno a doplněno veřejné osvětlení, došlo k rozšíření zastávek městské autobusové dopravy a k výměně všech semaforů.

"Na veřejných prostranstvích jsme nechali instalovat nový mobiliář, u stánku s rychlým občerstvením jsou nyní lavičky i pítko pro osvěžení v letních měsících, doplnili a upravili jsme také plochy zeleně. V rámci stavebních úprav vozovky přibyl souvislý ostrůvek pro chodce. Celý prostor působí nyní modernějším a hezčím dojmem a hlavně je bezpečnější," uvedl místostarosta Vladimír Malý.

"Na tuto rekonstrukci navážeme začátkem příštího roku, kdy necháme upravit také průchod mezi obchodními domy z Komenského náměstí na Karlovo náměstí. Bude vyměněná dlažba, upravená zeleň i zídka ve svahu," dodal Malý.

Rekonstrukce veřejných prostranství stála zhruba 10,5 milionu korun. Město nyní čeká na schválení dotace ve výši asi 5 milionů. Při rekonstrukci bylo použito celkem 2075 m2 betonové dlažby, 820 m2 kamenné dlažby a přibližně 500 m2 asfaltu.

Irini Martakidisová