Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Fotografie Kuřimského v hale EDU
Fotografie Kuřimského v hale EDU PDF Tisk Email
Středa, 14 Prosinec 2016 06:55

Stovky osob, které denně vstupují do elektrárny Dukovany, ať už za prací či k prohlídce elektrárny, mají možnost shlédnout výstavu fotografií Romana Kuřímského pod názvem „Ze života Vysočiny“.

Nově zrekonstruovaná vstupní hala elektrárny je místem konání důležitých bezpečnostních procedur, ale také prostorem pro pořádání výstav. Svá díla zde prezentují fotografové z regionu i z celé republiky. V těchto dnech vystavuje v EDU své fotografie Roman Kuřímský z Nové Říše.

„Tato výstava je již mou třetí. Kolekci fotografií, kterou jsem k vám převezl z krajského města Jihlava jsem doplnil vlastními verši. Pevně věřím, že se bude soubor fotografií krás Vysočiny líbit,“ komentuje výstavu autor.

 

Roman Kuřímský se věnoval fotografování již od školy, k digitální fotografii se dostal v roce 2007 a od té doby je naplno jeho koníčkem. „Pozorovat svět přes hledáček fotoaparátu je něco úžasného. Fotografuji vše, co mne zaujme. Ať jsou to krajinky, či kytky, ale mojí prioritou jsou většinou odrazy ve vodě. Nefotím jen pro zábavu, ale také svatby a různé rodinné oslavy,“ dodává Roman Kuřímský.

Roman Kuřímský bydlí v Nové Říši a pracuje jako seřizovač v jihlavské firmě. Po práci ve velkém kolektivu se rád odreaguje v přírodě, jak jinak než s fotoaparátem. Fotografování, jak sám říká, věnuje většinu svého volného času.

Výstava „Ze života Vysočiny“ bude zdarma ke shlédnutí ve vstupní hale JE Dukovany do konce ledna příštího roku. Vystřídá ji výstava fotografií Jana Suchardy, spisovatele, fotografa a cestovatele po Islandu. V průběhu ledna a února je také možné shlédnout soubor fotografií z patnáctileté pestré činnosti studentského klubu Halahoj při katolickém gymnáziu v Třebíči v Infocentru EDU.

Jana Štefánková

 

Aktualizováno Středa, 14 Prosinec 2016 07:08