Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy 22. Benefiční večer Rotary klubu Třebíč
22. Benefiční večer Rotary klubu Třebíč PDF Tisk Email
Pondělí, 12 Prosinec 2016 12:32

Minulé úterý proběhl v Zadní synagoze jeden z nejúspěšnějších benefičních večerů. Nejprve virtuózně zahráli Virtuosi Trebicensis pod vedením Vítka Coufala s Markem Bušem (bývalý člen klubu), Lenkou Pokornou a Jardou Lojdou.

Prezident Petr Hobl přivítal vzácné hosty. Přijel guvernér česko-slovenského distriktu Štěpán de Wolf z  Chebu, bývalý guvernér Alexander Turkovič z Brna s chotí, prezident klubu Vojtěch Jaroš ze Znojma, tradičně už Jaroslav Benda z Rotary klubu Valtice/Břeclav.

Poté následovala dražba. Dražilo se 47 položek, obrazy dárců, archivní i mladá vína a výrobky postižených dětí. Bravurně ji vedl zkušený licitátor Jaromír Barák, i díky jemu se všechny dražené položky, které věnovali dárci bezplatně, vydražily!!! To se dosud v žádném ročníku nepovedlo. Dík patří umělcům, donátorům, rotariánům a jejich partnerkám, studentům a pochopitelně dražitelům.

Čistý výtěžek dražby je předběžně 75 tisíc korun, o které se rozdělí Denní rehabilitační stacionář na Družstevní ulici (první finance na zakoupení mikrobusu na svoz dětí) a RC Košice Classic (Global Grant Jasiňa - zajištění zdroje vody a kanalizace v domově pro seniory. Škoda jen, že se podařilo po jednání s Jaromírou Hanáčkovou (MKS Třebíč) nájem za synagogu snížit pouze o 1 tisíc korun - 7,5 tisíce se zdá příliš vzhledem k tomu, že budou o ně ukráceny postižené třebíčské děti.

František Ryneš