Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Pro dobrou věc
Pro dobrou věc PDF Tisk Email
Úterý, 06 Prosinec 2016 06:18

XXII. Benefiční večer Rotary klubu

Tradičně v první prosincové úterý v 18 hodin pořádá Rotary klub Třebíč v Zadní synagoze benefiční večer. Jeho výtěžek bude z poloviny použit ve prospěch městského stacionáře pro postiženou mládež na Družstevní ulici, který klub dlouhodobě podporuje. Druhá polovina výnosu poputuje na Podkarpatskou Rus do domova pro seniory ve vesnici Jasiňa. Stovce staroušků chybí nejen zdroj pitné vody, ale v objektu není ani funkční kanalizace. Třebíčští rotariáni se tak připojí k projektu svých košických kolegů, který podpoří kromě dalších klubů z celého světa i Nadace Rotary.

Program večera má dvě části. V první vystoupí Virtuosi Trebicensis s pásmem Radost z hudby. Zahrají díla Amadea Mozarta, Antonína Dvořáka a dalších. Ve druhé části večera proběhne dražba uměleckých děl regionálních autorů a archivních vín. Dražené předměty věnovali umělci a podnikatelé bezplatně. Letos se sešlo opět na padesát položek.

Účast na večeru přislíbili rotariáni ze sousedních klubů z Brna, Znojma a Telče. Mezi hosty nebude chybět ani úřadující guvernér česko-slovenského distriktu Štěpán de Wolf z Chebu a past guvernér Alexandr Turkovič z Brna.

František Ryneš