Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Mladým chybí výměnné jazykové pobyty i skate park
Mladým chybí výměnné jazykové pobyty i skate park PDF Tisk Email
Neděle, 13 Listopad 2016 00:00

Na každoročním Fóru Zdravého města se mohou lidé vyjádřit k jakémukoliv problému či oblasti ve městě, která je z jejich pohledu problematická. Setkání je otevřené všem věkovým skupinám. Letošní, už šesté Fórum proběhlo v úterý 8. listopadu. Debaty se zúčastnilo zhruba sto Třebíčanů.

Každý z účastníků mohl dát hlas dvěma - ze svého pohledu - největším problémům. Výsledkem jsou potom definované problémy, uvedené v anketě. Tou bude město u široké veřejnosti ověřovat DESATERO problémů. Anketa bude uvedena v Třebíčském zpravodaji, od 15. listopadu bude k dispozici také on-line na webu města. Odpovídat mohou lidé do 30. listopadu.

Nejhustěji obsazený stůl mládeže označil za největší problémy města chybějící skate park, uvítali by více výměnných jazykových pobytů, stojany na kola u škol a skákací arénu. Jejich nápady se týkaly různých oblastí, od dopravy počínaje, ekologií konče. Uvítali by také osvětlení Libušina údolí, více cyklostezek i posílení hlídek Městské policie v Kočičině a židovské čtvrti.

Všichni účastníci mohli definovat problémy v následujících oblastech:

1. Parkování ve městě, doprava, cyklo
2. Podnikání, rozvoj města a veřejná správa
3. Bezpečnost ve městě, veřejný pořádek
4. Životní prostředí, čistota města
5. Kultura, cestovní ruch a péče o kulturní dědictví
6. Sociální a zdravotní oblast, rodina, zdravý životní styl
7. Školství (MŠ, ZŠ, ZUŠ), volný čas, sport

8. Stůl mládeže

Irini Martakidisová