Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Pomáhejte charitě Třebíč nakupováním na internetu!
Pomáhejte charitě Třebíč nakupováním na internetu! PDF Tisk Email
Pondělí, 07 Listopad 2016 08:37

Nakupujete někdy na internetu? A věděli jste, že díky projektu GIVT.CZ teď při nákupech může každý pomáhat? Například naší Oblastní charitě Třebíč. Nezaplatíte přitom ani o korunu navíc a přispívat na dobrou věc můžete na více než 500 zapojených internetových obchodech. Na dobročinné účely jdou předem určená procenta z nákupu a službu přitom podporují i ty největší a nejvyužívanější e-shopy, jako např. MALL.cz.

Princip pomoci je velice jednoduchý. Před nákupem na internetu navštíví „zákazník“ stránky www.givt.cz, kde si vybere e-shop, na kterém chce nakupovat, a zároveň Oblastní charitu Třebíč, na kterou chce přispívat. Seznam obchodů pokrývá kompletní sortiment zboží od hraček a oblečení, přes parfémy, elektroniku, jídlo, až po nákup dovolené. „Je skvělé, že u každého obchodu vidíte, kolika procenty na Charitu přispějete a hlavně, že nezaplatíte ani o korunu navíc. Nakupujete prostě stejně, jak jste zvyklí,“ láká k využití platformy ředitel Oblastní charity Třebíč Petr Jašek.

Mezi pětistovkou e-shopů jsou malé, specializované na určitý sortiment, ale i obří nákupní galerie jako například MALL.cz. „Pro neziskové organizace je spolupráce s GIVTem zcela zdarma. Snažíme se o to, aby byl náš projekt co nejpřínosnější, a proto také neustále rozšiřujeme seznam obchodů,“ doplňuje informace Kateřina Blažková, specialistka péče o neziskové organizace z GIVT.cz. Projekt také přináší svým uživatelům výhody v podobě slev a soutěží a snaží se o to, aby jeho využívání bylo co nejsnadnější. „Jednou z našich novinek je jednoduché rozšíření do internetového prohlížeče. Pokud si ho uživatel nainstaluje, upozorní ho pokaždé, když se dostane na e-shop, na kterém je možné s GIVTem přispívat,“ doplňuje Kateřina Blažková.

A čemu vlastně pomůžete, když GIVTu využijete?
Zisk z této netradiční aktivity půjde na podporu sociálních služeb. Oblastní charita Třebíč je největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb na Třebíčsku a pokrývá všechny věkové, sociální a zdravotní skupiny obyvatel.

Marie Paločková