Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Půjčovna elektrokol v Dalešickém pivovaru
Půjčovna elektrokol v Dalešickém pivovaru PDF Tisk Email
Úterý, 27 Duben 2010 05:50

V půjčovně bude od 1. května připraveno pět elektrokol  typu A2B Hybrid, která budou vybavená elektromotorem o síle max. 250W a maximální rychlosti příšlapu 25 km/h napájené Li-Ion baterií, které je homologované pro silniční provoz. Při používání tohoto typu kola musí cyklista šlapat, ale díky elektrickému motoru je jeho výkon mnohonásobně podpořen. Dojezd na jedno dobití baterie v synchronizaci se šlapáním je až 70 km. Kola byla navržena a konstruována v Německu.

V okolí půjčovny bude od května k dispozici dobíjecí stanice – IC JE Dukovany, a postupně budou následovat další (Jaroměřice nad Rokytnou, Náměšť nad Oslavou, Kramolín, Koněšín, Rouchovany).

K vypůjčenému kolu obdrží každý cyklista nezbytné příslušenství - nabíječka, lékárnička, přilba, zámek, jednoduché nářadí, pumpička.

Pravidla užívání kol budou stanovena Výpůjčním řádem. Půjčovné se bude pohybovat v rozmezí 150 – 300 Kč v závislosti na době vypůjčení. Půjčovna elektrokol bude v provozu v období cyklistické sezóny od května do září.

Kromě toho budou na kulturních a sportovních akcích v regionu probíhat prezentační akce elektrokol.

 

Provoz půjčovny elektrokol, první na Vysočině, bude zahájen v sobotu 1. května 2010. Partnerem projektu je Skupina ČEZ. Slavnostní otevření proběhne v rámci vyjížďky po Energetické cyklostezce, která se bude konat k 25.výročí zahájení provozu JE Dukovany. Veškeré informace o fungování půjčovny elektrokol budou umístěny na internetových stránkách Pivovaru Dalešice (www.pivovar-dalesice.cz).

Doprava a cestování na elektrokolech je ekologické - omezením používání automobilů přispívá ke snížení znečišťování životního prostředí. Bez námahy poznejte krásy Vysočiny! Ing. Petr Spilka

Aktualizováno Středa, 12 Květen 2010 12:20