Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Srdce plné respektu
Srdce plné respektu PDF Tisk Email
Čtvrtek, 03 Listopad 2016 00:00

V neděli 16. října se v třebíčské budově Fórum uskutečnila benefiční akce Srdce plné respektu pod záštitou společnosti MANN+HUMMEL (CZ), výrobního závodu působícího v Nové Vsi na Třebíčsku.

Odpolední program benefiční akce byl určen především rodinám s dětmi. Pro malé i velké návštěvníky byl ve velkém sále třebíčského Fóra připraven dětský karneval s Hitrádiem Vysočina a moderátorem Milanem Řezníčkem. Zejména děti si užívaly odpoledne plné soutěží, tance a her, nechybělo vystoupení zpěvačky Adély Částkové, kouzelnická show a několik tanečních vstupů jihlavské skupiny Hotch-Potch. V předsálí se pak návštěvníkům představily organizace, se kterými společnost MANN+HUMMEL (CZ) dlouhodobě spolupracuje v rámci své společenské odpovědnosti. Jednalo se o organizace Denní centrum Barevný svět, Střed, Domov bez zámku Náměšť nad Oslavou, Oblastní charita Třebíč, Nemocnice Třebíč a sdružení Vrátka. Zmíněné organizace si pro děti připravily výtvarné dílničky a pro rodiče pak například svoji nabídku rukodělných výrobků vytvořených jejich vlastními klienty.

Hlavní část benefiční akce MANN+HUMMEL Srdce plné respektu se uskutečnila ve večerních hodinách. Program hlavního bloku benefice přilákal téměř dvě stovky návštěvníků z řad veřejnosti i pozvaných hostů a provázel jím moderátor Petr Palovčík. Společenský večer odstartovalo vystoupení skupiny MAGNIS, která se představila se svojí světelnou show. Následovalo představení společnosti MANN+HUMMEL (CZ) a osobní přivítání všech návštěvníků od jednatele společnosti Ing. Jiřího Paroulka. Vzápětí se sálem rozezněly první tóny harfového dua ze Základní umělecké školy v Třebíči, které uvedlo slavnostní akt, v rámci kterého zástupci společnosti MANN+HUMMEL (CZ) poděkovali svým vybraným partnerům za jejich činnost v oblasti sociálních služeb, kterou každodenně realizují pro občany našeho regionu. „Jejich práce a velké nasazení, které do své práce každý den vkládají, si zaslouží mimořádnou pozornost. Jako formu poděkování jsme zvolili sošky, vlastně takové speciální oskary, které pro tuto příležitost vyrobili klienti občanského sdružení Vrátka,“ uvedla Petra Brančová, specialistka vzdělávání a komunikace společnosti MANN+HUMMEL (CZ).

Program večera dále nabídnul vystoupení pěveckého sboru Coruscante pod vedením sbormystrině Anny Kolaříkové, které v letošním roce slaví 10 let od doby svého založení. Ještě před tím, než se divákům představila zpěvačka Lenka Filipová se svým téměř padesátiminutovým vstupem, předala společnost MANN+HUMMEL (CZ) šek s výtěžkem ze vstupného z odpoledního i večerního bloku své benefice, který navíc téměř zdvojnásobila. Šek v celkové výši Kč 30 000,- byl určený pro občanské sdružení For Jane, se kterým společnost MANN+HUMMEL (CZ) spolupracuje více než pět let. „Prostředky použijeme na nákup nového invalidního vozíku pro naši svěřenkyni Janu Hanovou,“ sdělil Tomáš Vostál, předseda občanského sdružení.

„Rád bych poděkoval všem, kteří se naší benefiční akce zúčastnili. Jak již rodinám s dětmi, které navštívily dětský karneval, tak všem těm, kteří s námi prožili nedělní večer. Společnými silami jsme podpořili správnou věc a za to jsem opravdu velice rád. Věříme, že se nám podaří akci podobného charakteru zrealizovat i v příštích letech,“ řekl závěrem večera Jiří Paroulek, jednatel společnosti MANN+HUMMEL (CZ).

Petra Brančová