Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Turistům v Třebíči pomůže nová mobilní aplikace
Turistům v Třebíči pomůže nová mobilní aplikace PDF Tisk Email
Středa, 26 Říjen 2016 07:17

Město nabízí svým návštěvníkům i místním obyvatelům informace v podobě mobilní aplikace s názvem Třebíč. Aplikace je funkční na nejrozšířenějším mobilním operačním systému Android. Pro její fungování je třeba mít ve svém telefonu mobilní data nebo připojení k wifi.

Aplikace obsahuje spoustu užitečných informací, fotografie a mapky. Dozvíte se zde něco o historii města a židovského osídlení, poznáte významné osobnosti Třebíče, místní pověsti a řemesla. Aplikace představuje také třebíčské památky (UNESCO, sakrální i meziválečné památky), tipy na výlety, cyklotrasy a trasy pro pěší, zajímavosti v okolí, přírodní parky a rozhledny. Turisté v aplikaci zjistí, kde jsou turistická informační centra, parkoviště nebo veřejné toalety, jaké jsou v Třebíči muzea, galerie, divadla či plovárny a samozřejmě informaci o rozhledně na Pekelném kopci a TouristPointu a mnoho dalších informací. V aplikaci jsou mimo jiné uvedeny také kontakty a otevírací doby jednotlivých zařízení. Výhodou aplikace je navigace, která umožňuje snazší objevení vyhledávané atraktivity. Takže pokud Vás bude zajímat Zadní synagoga v židovské čtvrti, navigace Vás k ní zavede. Nejdříve Vám ale samozřejmě ukáže, jak daleko se od svého cíle nacházíte.

Jednotlivé sekce v aplikaci:

O městě Třebíči – Historie města Třebíče, Významné osobnosti, Mobilní mapové aplikace, Historie židovského osídlení, Šlechtické rody na Třebíčsku, Místní pověsti, Historická řemesla, Co možná nevíte, Pečeť a znak, Třebíč ve filmu

Památky – památky UNESCO, další významné památky, meziválečné památky, sakrální památky

Rozhledna a TouristPoint – body zájmu na trase

Kultura a volný čas – divadla, galerie, hvězdárna, kina, knihovny, městské parky, muzea, plavání a koupání

Sportovní aktivity – pěší a cykloturistika

Turistické informace – turistická informační centra, TouristPoint Třebíč, parkoviště v Třebíči, WC

Okolí města – přírodní zajímavosti, rozhledny a vyhlídková místa, tipy na výlet

Výlety – na Pekelný kopec, tipy na pěší trasy, příjezdy pro motoristy, naučné stezky

Mapa

Město Třebíč – web

Irini Martakidisová

www.visittrebic.eu - web