Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Radek Habán dostal šest let
Radek Habán dostal šest let PDF Tisk Email
Pondělí, 24 Říjen 2016 19:29

Je to už deset let, co spadla klec za výrobci pervitinu Radomírem Habánem a jeho dcerou Ivonou. Jeden z bossů třebíčského podsvětí byl nyní Krajským soudem odsouzen k trestu odnětí svobody na dobu šesti let. Jeho povedená dceruška „vyfasovala“ jen polovinu. Rozsudek není pravomocný.

V třebíčské galerce se má za to, že otec vzal na sebe část viny své dcery. Ale to jsou možná jen řeči. Soud jednoznačně prokázal, že povedená partička, ještě ve spolupráci s třetím obviněným Josefem Kubátem (dostal "sedmičku"), vyráběla na Třebíčsku pervitin a ten distribuovala ve spolupráci s cizinci do zahraničí. Kromě výroby a distribuce pervitinu parta pěstovala i marihuanu. Nikoho, kdo se alespoň trochu vyzná v třebíčském podsvětí, nemohlo překvapit, že recidivista Habán má na svědomí další delikty. Při domovní prohlídce se našel i zbrojní arsenál.

Že Habán dostal tak nízký trest po tak dlouhé době jistě svědčí o dobré práci obhajoby nebo důkazové nouzi žalobce. O tom, jak bude kauza pokračovat, budeme naše čtenáře informovat.

František Ryneš.

 

Aktualizováno Úterý, 25 Říjen 2016 05:41