Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Město v září opravilo chodníky i cestu
Město v září opravilo chodníky i cestu PDF Tisk Email
Úterý, 11 Říjen 2016 16:15

Ve druhé polovině září a na začátku října nechali pracovníci Odboru dopravy a komunálních služeb opravit další chodníky, cestu i kanály na dešťovou vodu.

V křižovatce ulic Zborovská a Štefánikova byla opravena část rozbitého chodníku a kanál na dešťovou vodu. Vpusť kanálu má nové skružení i rám s roštem, je nově obetonovaná a je doplněn povrch kolem mříže. Dlažba na chodníku je vyrovnána a kamenné obruby přibetonované.

Také dešťové vpusti na ulicích Okrajová a u schodiště mezi ulicí Spojenců a Revoluční jsou po rekonstrukci jako nové. V ulici Benešova byla k opravě poškozeného chodníku využita repasovaná dlažba z Komenského náměstí. „Vyměnili jsme i několik metrů zničených záhonových obrubníků a okolní terén jsme nechali srovnat, upravit a osít trávou,“ popsal drobné opravy místostarosta Vladimír Malý. Také v ulici Obránců míru byla opravena část chodníku.

K fotbalovému hřišti ve Slavicích je lepší přístup

„V místní části Slavice jsme nechali opravit nezpevněnou cestu, která vede kolem areálu zemědělského podniku směrem k fotbalovému hřišti. Celá plocha byla nejdříve strojně vyrovnána a vytěžený materiál odvezen. Následně jsme zde nechali plošně nasypat a zhutnit recyklát, který byl na závěr zastříkán asfaltovou emulzí,“ uvedl Malý. Rozsah úpravy je 215 m2.

Skalní svah v Hasskově zahradě, v úseku nad lávkou, prošel pravidelnou půlroční údržbou. Jedná se o očištění od uvolněných kamenů i náletové zeleně, kontrolu dříve provedených sanačních opatření a kontrolu nosné konstrukce lávky zespod. Kontrola probíhá vždy na jaře a na podzim.

Irini Martakidisová