Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Pozor, ať nedostanete flastr!
Pozor, ať nedostanete flastr! PDF Tisk Email
Pátek, 30 Září 2016 11:58

Informace pro motoristy

Motoristé se někdy dostanou do situace, kdy po určitou dobu nechtějí nebo nemohou provozovat své vozidlo. Důvody mohou být různé a to od rozsáhlé a časově náročné opravy vozidla až po dlouhodobou pracovní cestu do zahraničí. Podle současných právních předpisů (zákon. č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel) lze silniční vozidlo vyřadit z provozu na základě žádosti vlastníka auta, nebo pokud zaniklo povinné ručení.

Jestliže vyřazení auta z provozu trvá déle než 12 po sobě jdoucích měsíců, je vlastník povinen po uplynutí této lhůty oznámit obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností adresu místa, kde je vyřazené vozidlo umístěno a účel jeho využití. Pokud toto majitel auta neudělá, dopouští se přestupku, za který mu může být uložena pokuta a to až do 50 tisíc korun.

 

Odbor správních činností eviduje celkem 99 majitelů aut v celém správním obvodu, kteří tuto zákonnou povinnost nesplnili. Apelujeme proto na motoristy, aby včas údaje ve změně provozu svých aut nahlásili a vyhnuli se tak zbytečným sankcím.

 

Irini Martakidisová

Pozn. redakce: Jestliže úředník registruje 99 majitelů aut, kteří nesplnili zákonnou povinnost, o které nota bene možná ani nevědí (což není v pralese našich zákonů žádný div), proč jim to neoznámí s upozorněním viz výše? Úředník je tady pro nás, my si ho platíme!!! A hodně dobře. Tak ať se podle toho chová!

Aktualizováno Pátek, 30 Září 2016 21:25