Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Olympiáda dětí a mládeže Třebíč 2016
Olympiáda dětí a mládeže Třebíč 2016 PDF Tisk Email
Neděle, 11 Září 2016 00:00

Ve dnech 19. - 23. září proběhne v Třebíči olympiáda základních škol a víceletých gymnázií. Soutěžit se bude ve čtyřech věkových kategoriích, I. stupeň čekají soutěže v atletice, plavání, přehazované, kopané, tenisu a vybíjené, žáci a žákyně II. stupně a nižších ročníků víceletých gymnázií se střetnou rovněž v atletice, plavání, tenisu a kopané, navíc pak v beach volejbalu, florbalu a softbalu.

Soutěže připravují jednotlivé třebíčské školy, na jejichž sportovištích také proběhnou s výjimkou tenisu, softbalu a atletiky, které se uskuteční na kurtech za nemocnicí, v areálu Na Hvězdě a na atletickém stadionu, kde bude olympiáda také zahájena a zakončena.

 

Stejně jako před čtyřmi lety se bude kromě medailí za jednotlivé disciplíny zápolit i o pohár pro nejúspěšnější třebíčskou školu. Ten získá škola, která bude mít nejvíce zlatých medailí. Poslední disciplínou bude netradiční smíšená štafeta na 10 x 400 m, při níž po posledním běžci převezme štafetový kolík ještě učitel tělocviku a zafinišuje posledních 200 metrů, aby byla napodobenina desetiny maratonu přesná.

Milan Zeibert

 

Aktualizováno Pátek, 09 Září 2016 12:52