Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy V Hrotovicích mají fitness park
V Hrotovicích mají fitness park PDF Tisk Email
Úterý, 06 Září 2016 09:26

Hrotovice včera otevřely v těsné blízkosti sportovní haly místní školy zbrusu novou venkovní posilovnu. Malé město nedaleko Třebíče tak od nynějška nabízí svým občanům příležitost protáhnout se na čerstvém vzduchu a posílit své tělo díky necelé desítce instalovaných strojů a workoutové sestavě. Na rozšíření volnočasového zázemí přispěla městu Nadace ČEZ půl milionem korun.

Sedm fitness strojů a workoutová sestava, které tvoří nový fitness park v Sokolské ulici, nabízí zájemcům různých věkových i výkonnostních skupin každodenní příležitost zacvičit si na bezpečném místě ve venkovním prostředí. „Dlouhodobě se snažíme pečovat o všestranný rozvoj města a naše občany i všechny turisty a návštěvníky Vysočiny podporovat v aktivním trávení volného času. Všimli jsme si, že venkovní posilování je stále oblíbenější jak u dospělých sportovců, tak i aktivní mládeže nebo dokonce dětí, a rozhodli jsme se jim tuto možnost k zábavnému sportování a posilování těla vlastní vahou poskytnout i u nás,“ řekla starostka Hrotovic Hana Škodová.

Při pondělím podvečerním otevření nového fitness parku se v Hrotovicích představily sportovkyně z TJ Sokol Hrotovice, které přihlížejícím předvedly, jakým způsobem se dají posilovací stroje k účinnému cvičení využívat. O exhibici na workoutové sestavě se postarali hosté ze Streetworkout Stařeč a Better Way Jihlava. Hřiště, jehož vybudování město nedaleko Třebíče stálo celkem 700 tisíc korun, je od nynějška otevřeno všem zájemcům nepřetržitě.

Nadace ČEZ podpořila realizaci několika volnočasových projektů na území Hrotovic částkou půl milionu korun. Město peníze využilo nejen na vybudování nového fitness hřiště, ale i na uspořádání koncertů Františka Nedvěda a TIE BREAK nebo kapely TŘEHUSK. „Hrotovice aktivně pečují o všestranný sportovní i kulturní rozvoj svých občanů a my jsme jim v tom moc rádi pomohli. Z venkovní posilovny měli radost jak dospělí, tak děti, pro které se může stát oblíbeným místem, kam se rádi a pravidelně vrací,“ uvedla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Jana Štefánková